Politika & Kriminal

Milanović je otišao s obljetnice Bljeska u Okučanima jer se neki čovjek pojavio s majicom 'Za dom spremni'

'To je namjerna provokacija u kojoj ne želim sudjelovati'

Predsjednik Zoran Milanović danas je došao u Okučane na obilježavanje obljetnice Bljeska. No, vrlo brzo je napustio Okučane jer se jedan muškarac pojavio se u HOS-ovoj majici s ustaškim natpisom “Za dom spremni”.

“Jedan sudionik se skinuo u odoru sa znakom ‘Za dom spremni’ i ja u tome ne želim sudjelovati. To je namjerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ubuduće gdje god bude ovakva situacija, ja u tome neću sudjelovati. Premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju”, rekao je Milanović.

O svemu je obavijestio premijera

Rekao je i kako je nazvao premijera Andreja Plenkovića i obavijestio ga o svemu, no da je on na sve samo slegnuo ramenima. Milanović kaže da “to razumije”.

Zajedničkim vijencem i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja “Kristalna kocka vedrine” predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković prema programu trebali su odati počast poginulima u operaciji Bljesak.

Njome je nakon četiri godine okupacije oslobođena zapadna Slavonija te je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu