Milanović je u Kninu odlikovao i postrojbe HVO-a, kaže: ‘To je naš dug časti’

'Ratovi su gotovi, a u tom ratovima Hrvatska je pobijedila'

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020

Predsjednik Zoran Milanović u Kninu je odlikovao generale HV-a i gardijske brigade HVO-a. U govoru na kninskoj tvrđavi rekao je kako dvadeset i pet godina nakon velike pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu vrijeme da se okupimo i da budemo zajedno.

“Vrijeme je da si još jednom ponovimo koliko su to velike stvari koje je mala grupa ljudi učinila, malo dobrih ljudi, izlažući sebe u korist velikog broja ljudi, hrvatske nacije i hrvatskih ljudi”, rekao je Milanović.

“Rat je bio pravedan, nužan i neizbježan i u njemu nikada, usprkos posrnućima, nismo upali ponor moralne katastrofe”, rekao je Milanović.

Govorio i o odlikovanju HVO-a

Govorio je o dodjeli odlikovanja gardijskoj brigadi HVO-a. Rekao je kako velika stvar što će sutra naše društvo biti šire. “25 godina nakon rata, moja je čast da odlikujem i hrvatske postrojbe iz BiH. To je naš dug časti”, rekao je.

“Moja je čast da odlikujem i hrvatske postrojbe iz BiH, iz HVO-a. To je naš dug časti, hvala. To nije usmjereno ni protiv tog i nazvao bih to dugom časti”, rekao je.

“Ratovi su gotovi, a u tom ratovima Hrvatska je pobijedila”, zaključio je Milanović.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program