Milanović nastavlja prepirku s Plenkovićem; ‘Takve riječi nisam čuo ni od Sanadera, Kosor i Karamarka’

Predsjednik i premijer danima se podbadaju preko medija

ZADNJA IZMJENA: srp 30, 2020
Foto: N1/Screenshot

Predsjednik Zoran Milanović danas je nastavio polemiku s premijerom Andrejem Plenkovićem, s kojim se već danima podbada preko medija. Milanović je u Krapini, gdje sudjeluje na otvorenju Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u koji je uloženo 32,3 milijuna kuna. Novinarima je komentirao jučerašnju reakciju iz Plenkovićeva ureda u kojoj su Milanovića optužili da “laže ili halucinira”.

“Očito je netko negdje naučio u nekoj školi, to nisam čuo ni od Sanadera, Kosor, Karamarka, ne možeš nekome ustati i reći lažeš. Što se nas tiče, priča je gotova, ali nije dosadna”, rekao je Milanović, prenosi N1.

‘Nekonstuktivno i neduhovito’

Kaže kako komunikaciju s Plenkovićem nije svodio na osobnu razinu, već je nekoliko puta ukazao na problem. Milanović, inače, danima proziva Stožer da prekoračuje svoje ovlasti, a Plenković je jučer komentirao kako to čini jer mu je dosadno na predsjedničkoj funkciji. Milanović je valjda shvatio da je Plenković to pisao na Twitteru, a ne da je izgovorio novinarima, pa su se jučer cijeli dan prepirali oko toga tko je kome što i gdje poručio.

“Da bi od premijera čuli dva puta u toku jednog dana ono što je rekao… To nije bilo konstruktivno, bilo je prilično neduhovito u nastojanju da se bude duhovit. Štitio sam premijera, rekao sam da sam pogriješio u metodologiji. To je za mene zasad gotovo. Problem ostaje, problem neusklađenosti djelovanja parastožera s ustavnim poretkom Republike Hrvatske. To je činjenica i neće se promijeniti tako da se od problema okreće glava. Imamo problem, moramo ga riješiti i nastavljamo funkcionirati kao uređena država”, rekao je Milanović.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program