Politika & Kriminal

Milanović ne staje. Krenuo je i na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, žestoko ju napada

Optužio ju je da uopće ne radi svoj posao

FOTO: N1

Predsjednik Zoran Milanović naprosto ne staje. Nakon što na Facebooku danima napada Udrugu B.a.b.e koja ga je prozvala zbog nevjerojatnog istupa u kojem je praktički rekao da poznate i bogate holivudske glumice ne bi trebale prijavljivati seksualno zlostavljanje, sad je udario i po pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić.

U status koji je maloprije objavio piše kako se pravobraniteljica oglasila nakon nekoliko dana šutnje i da je joj priopćenje “produhovljeno poput obrasca za poreznu prijavu”. Proziva ju i jer nije reagirala na istup Dalije Orešković koja je prije koji mjesec rekla da su u Klub bivšeg šefa Janafa navraćale “prostitutke i kriminalci”. Milanovićevu objavu niže prenosimo u cijelosti.

Milanović na Facebooku udario po pravobraniteljici

“Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po tome da je uplovila u drugi mandat neposredno prije zadnjih parlamentarnih izbora. Isto tako je uplovila i u prvi mandat, 2011., u kojem za nju, odnosno od nje nitko ništa čuo nije. Priopćenje koje je potpisala produhovljeno je poput obrasca za poreznu prijavu, odnosno da budem jasniji, preuzeto (downloadano) s neke od stranica nekog aktiva neke od udruga.

Da podsjetim, riječ je o povjerenici Hrvatskog sabora, koja niti riječju, niti mimikom nije reagirala prije nekoliko mjeseci, kada je jedna saborska zastupnica, u slobodno vrijeme odvjetnica Janafa, koja je posao nažicala izravnom pogodbom, ljude (ministre hrvatske Vlade, žene u osmom i devetom desetljeću života) koji su navodno navraćali u neki društveni klub, prigodno nazvala ‘prostitutkama i kriminalcima’.

Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije. Pitanje: kada već ne radi svoj posao u zemlji, koliko je puta u ovih devet godina osobno sudjelovala u radu uglednog briselskog ‘Equineta’? Zna li što je to?”, napisao je predsjednik.

Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po…

Posted by Zoran Milanović on Monday, February 8, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu