Politika & Kriminal

Milanović o posrnulom županu: 'Posavec dolazi iz imućne obitelji, bedasto je da bi se prodao za te novce'

Predsjednik je komentirao Vučića, a istaknuo je i da se protivi obveznom cijepljenju

03.09.2021., Rajevo selo - Predsjednik Republike Zoran Milanovic obisao je izlozbu fotografija s vojno-granicarskih ophoda "Cuvali smo granicu na Savi", te odrzao pozdravni govor i otvorio 25. smotru izvornog stvaralastva "Raspjevana Cvelferija". Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović održao je danas prigodan govor na obilježavanju Rujanskih odluka i 40. obljetnice izgradnje Spomen doma sjedinjenja i slobode u Pazinu, a kasnije je odgovarao na novinarska pitanja.

Što se tiče izbora šefa Vrhovnog suda kratko je poručio: “Sve sam rekao, Sabor bira. Oni će odlučiti što je ispravno. Ja predlažem Dobranića”.

Na pitanje da komentira izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji tvrdi da hrvatski mediji imaju politički nalog za napad na njega zbog gospodarskog rasta Srbije, Milanović je komentirao poslovicom: “Besposlen pop i jariće krsti”. Milanović smatra da Srbija ima veće gospodarske probleme od Hrvatske na koje bi se trebali fokusirati: “Stalno talasanje provokativnih osjećaja ne vodi nikamo”.

O obveznom cijepljenju i posrnulom županu Posavcu

Predsjednik je istaknuo da se protivi obveznom cijepljenju. “Ako sam se ja cijepio meni je svejedno jeste li se vi cijepili ili niste”, rekao je, ali dodao i kako bi se posvađao s nekim svojim prijateljima koji se ne žele cijepiti. Ističe da to ponavlja već danima.

Na pitanje novinara je li cijena korupcije pala u posljednjoj aferi međimurskog župana Matije Posavca kazao je: “Ne znamo što mu se stavlja na teret. Znam toliko malo da se ne usudim komentirati”. Milanović kaže da Posavec dolazi iz imućne obitelji i smatra da bi bilo “bedasto prodati se za te novce”. Rekao je i da poklanjanje parfema nije korupcija nego “sitna gadost”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu