Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Milanović s vojnim vrhom: 'Obrambena sposobnost Oružanih snaga je u pojedinim segmentima upitna'

Od Vlade je zatražio hitnu nabavku potrebnih sredstava

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović održao je danas redoviti godišnji sastanak s najvišim zapovjednicima i čelnicima ustrojbenih jedinica OSRH na kojem je potvrđena nužnost hitne nabave vojne opreme i sredstava.

Na sastanku održanom u Uredu predsjednika Republike, vojni zapovjednici izvijestili su predsjednika Milanovića o stanju u Oružanim snagama RH na kraju godine, kao i o potrebama Oružanih snaga RH koje treba osigurati kako bi vojska mogla uredno izvršavati svoju Ustavom propisanu zadaću, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

U tom kontekstu potvrđena je nužnost hitne nabavke vojne opreme i ubojnih sredstava jer, kako se navodi, stanje u pojedinim segmentima dovodi u pitanje obrambenu sposobnost Oružanih snaga RH.

Od Vlade zatražio hitno postupanje

Milanović je izvijestio vojne zapovjednike kako je zatražio od Vlade RH i očekuje hitno postupanje i donošenje potrebnih odluka u cilju opremanje vojske i nabave nužno potrebnih sredstava.

Isto tako, zahvalio je vojnim zapovjednicima, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga RH, na predanom služenju i izvršavanju obveza koje se stavljaju pred njih, stoji u priopćenju.

Tko je sve bio na sastanku

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral, Robert Hranj, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Siniša Jurković, direktor Glavnog stožera, general bojnik Ivica Olujić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffaneli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ brigadni general Blaž Beretin i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadir Ivan Miloš.

Uz predsjednika Milanovića bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Republike Hrvatske, kontraadmiral Predrag Stipanović.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više