Politika & Kriminal

Milanović uoči utakmice: 'Hrvatska u nogometu ima dodanu klasu, nadam se da će ta iskra genija danas planuti'

Pomalo je problematična predsjednikova izjava kako od nogometaša ne očekuje da uvijek govore istinu na sudu

FOTO: PXL

Novinari su predsjednika Zorana Milanovića danas u Našicama pitali i o današnjoj utakmici između Hrvatske i Engleske. “Hrvatska ima dodanu klasu koja se ne može kupiti na burzi ili naučiti u školi. Kad je nogomet u pitanju Hrvatska je to negdje stekla, nadam se da će ta iskra genija planuti. Krvavo je igrati s Engleskom na Wembleyu, ma da ne treba biti razočaran ako i ne prođu. Ali dobivali smo tamo. Očekivanje je da ih pobijedimo”, kazao je, nastavivši:

“Kao kada mater pošalje dijete u školu i očekuje petice. To su očekivanja. Hrvatska ima bazu od 700 tisuća djece od 0 do 18 godina, ako govorimo o muškom nogometu duplo manje. Stoga Hrvatska i to malo BiH i dijaspore, to je nevjerojatno mali bazen u kojem mi plivamo ogromne dionice. Kada sve skupa izračunamo, imamo možda bazen od 200.000 igrača”, misli predsjednik.

Nogometaši ne moraju govoriti istinu?

Nakon toga, razgovor se usmjerio na Zdravka Mamića. “Neki su mi prijatelji zamjerili kad sam za jednog čovjeka koji je u bijegu rekao da je genijalan nogometni menadžer. To nije intelektualni posao, to je vrlo grub posao”, rekao je Milanović.

Mogu li nogometaši biti uzor mladima, pitali su novinari. “Oni su nogometaši, ne očekujmo da uvijek govore istinu na sudu. Oni su uzor u figurativnom smislu. Djetetu bih rekao da se ponaša kao nogometaš koji što se tiče posvećenosti cilju i upornosti. Nisam ja uzor djeci i mladim nogometašima, kamo li Mamić”, zaključio je Milanović.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu