Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Milanović: 'Ušli smo u Europsku uniju, uskoro ćemo ući i u Schengen. Gdje je tu novac, koja je korist od toga?'

Poručio je i da će 's velikom radošću' otići na svečano otvaranje Pelješkog mosta

FOTO: Screenshot N1

Predsjednik RH Zoran Milanović poručio je u četvrtak iz Opatije kako će na otvaranje Pelješkog mosta “otići s velikom radošću”. “Na otvaranje Pelješkog mosta otići ću s velikom radošću za nekoliko dana”, rekao je Milanović sudjelujući na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada.

Govoreći o korištenju novca iz Europskih fondova Milanović je podsjetio kako Hrvatska godišnje dobije pet milijardi kuna što, po njemu, nije dovoljno. Poručio je da treba nastojati povući što više novca iz europskih fondova.

“Od tih pet milijardi, dvije idu poljoprivredi, to je socijalni fond i to je najbolje planiran novac, ne krade se. Ostalo je tri milijarde, to je ono što se proteklih godina slijevalo u našu domovinu iz europskih fondova. Taj novac ima valjda neke efekte, iako ih mi na žalost ne računamo. Kako utječu na konkurentnost, na rast plaća, na zapošljavanje, mi to ne znamo”, rekao je. To je godišnje jedan i pol Pelješki most.

‘Budite nemilosrdni’

Ustvrdio je i kako je Opatija relativno bogat grad, građani imaju prilično dobre plaće, a i zaleđe je prilično dobro razvijeno.

“Potičem vas da se pozabavite EU fondovima, da izvučete maksimalno, što god možete. Budite nemilosrdni kad su oni u pitanju. Mi smo ušli u Europsku uniju, uskoro ćemo ući i u Schengen, ako prijatelji iz Slovenije shvate da je to jednako u njihovom kao i u našem interesu, međutim gdje je tu novac, koja je korist od toga?”, upitao je predsjednik.

“Bila bi katastrofa da nemamo neke materijalne koristi od sustava koji je ogroman i kojem smo dosta dali“, poručio je Milanović.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više