Politika & Kriminal

Na pitanje hoće biti idući ministar branitelja, Brkić je dao zanimljiv odgovor

Brkić kaže da je to učinio jer ne može kvalitetno obavljati više funkcija

14.12.2015., Zagreb - U hotelu Panorama odrzana sjednica predsjednistva HDZ- a. Tomislav Karamarko, Milijan Brkic.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekao je u srijedu da je svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer se maksimalno želi posvetiti radu u HDZ-u.

Ne može obavljati više funkcija odjednom

“Operativac sam i volim operativno raditi, što ne znači da posao u Saboru nije operativan ili zahtjevan, ali da bi stranka mogla funkcionirati ja sam se odlučio, kao i prije tri godine, svoj mandat stavit u mirovanje kako bih se maksimalno posvetio radu u stranci. Nisam toliko sposoban, kao neki, obavljati tri funkcije odjednom”, rekao je Brkić novinarima nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta odgovarajući na pitanja zašto odlazi iz Hrvatskoga sabora te zašto je zamrznuo svoj saborski mandat.

Dodao je i da je odluku donio u dogovoru s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

“Stranka je golemi živi organizam koji i nakon izbora mora raditi i kao takav organizam, netko mora voditi računa o njemu u organizacijskom smislu”, rekao je Brkić za HRT.

Na pitanje je li on budući ministar branitelja, odgovorio je da nije Nostradamus. “Ja sam glavni tajnik HDZ-a, a što će biti sutra, odlučit će stranka”, rekao je Brkić.

Isto učinio i 2011.

Podsjetio je da je u Hrvatski sabor izabran 2011. godine te kako je – kad je izabran za glavnog tajnika HDZ-a nakon nekog vremena – svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer misli da ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, pogotovo zato što je glavni tajnik najveće političke stranke u zemlji koja ima više od 200.000 članova.

Brkić je podsjetio i da je tijekom predizborne kampanje u svojoj IV. izbornoj jedinici rekao da će svoj saborski mandat dati u mirovanje te da će umjesto njega u Sabor ići netko iz te izborne jedinice.

HDZ-ov saborski zastupnik Milijan Brkić zamrznuo je mandat i odlazi iz Hrvatskoga sabora.

Nastavite čitati