Milijan Brkić u DORH-u je ispitan o presretanju emailova bivše supruge i još tri žene

ZADNJA IZMJENA: srp 2, 2019
Foto: PIXSELL

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku koje protiv njega vodi postupak zbog presretanja mailova četiriju žena, javlja N1. Osim protiv Brkića, postupak zbog toga pokrenut je i protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge, bivšeg vozača u Ministarstvu poljoprivrede i Brkićevog kuma Blaža Curića te Brkićevog brata Joze.

Na sumnjivu korespondenciju, na osnovu koje je tužiteljstvo zaključilo da su presretali e-mailove, istražitelji su naišli provjeravajući računalnu opremu što je oduzeta Franji Vargi zbog afere SMS, u kojoj je optužen s Curićem.

Brkić presretao mailove bivše supruge

Među ženama čija je internetska prepiska provjeravana bila je i bivša supruga Milijana Brkića, Karmen Brkić, a naknadno se pojavilo i ime jedne lokalne političarke. Zbog zaštite identiteta ostalih žena koje su se našle na meti Brkića, Curića i Varge kriminalističko istraživanje proglašeno je tajnim.

To je potvrdio i sam Brkić koji je nakon ročišta izjavio: “O konkretnom predmetu ne mogu govoriti jer je istraga tajna. Dao sam iskaz”.

Hoće li DORH optužiti Brkića?

Nakon što i Brkić da svoj iskaz Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku moglo bi donijeti konačnu odluku u ovom slučaju, odnosno odlučiti hoće li podići optužnicu zbog nezakonitog presretanja računalne komunikacije, ili pak odustati od daljnjeg kaznenog progona potpredsjednika Sabora i njemu bliskih ljudi. Sam Brkić optužnicu ne očekuje.

Iako je potpredsjednik Sabora spominjan i tijekom afere SMS, odnosno s njim je Varga komunicirao neposredno uoči uhićenja, na kraju se nije našao ni među optuženicima ni među svjedocima izrade lažne korespondencije visokih državnih dužnosnika RH što su ju Zdravko Mamić i Ivica Todorić trebali koristiti u svojim procesima.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2126 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program