Politika & Kriminal

Milinović kaže da je sve riješio s premijerom; ljudi u javnim službama u Lici uskoro bi trebali dobiti plaću

Zbog političkih svađa županija je blokirana, šef ličkog HDZ-a ne želi sazvati Skupštinu kako bi se izglasao proračun

13.06.2019., Zagreb - Zupan Darko Milinovic dosao je u Banske dvore na razgovor s premijerom o isplati placa u Licko senjskoj zupaniji. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon što je u četvrtak po peti put odgođena sjednica ličko-senjske Županijske skupštine na kojoj se trebao izglasati županijski proračun, lički župan Darko Milinović došao je u Zagreb na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem. Problem je, naime, nastao zbog toga što se bez proračuna ne mogu isplatiti plaće za 260 ljudi.

“Došao sam ‘u boj za narod svoj’. Ne idem iz Zagreba dok se ne osiguraju plaće za 260 ljudi. S predsjednikom Županijske skupštine Marijem Kustićem nema više razgovora. To je čovjek koji me laže, koji laže Vladu”, rekao je Milinović po dolasku na Markov trg.

Premijer mu obećao da će sve riješiti

Ipak, čini se kako je sve uspio dogovoriti s premijerom jer je nakon sastanka rekao kako mu je zahvalan.

“Čekam dokument kojim će mi potvrditi da ne kršim zakon ako isplatim plaću. Nadam se da će sutra biti isplaćena plaća za 260 ljudi. Zahvalan sam premijeru, saslušao me i našli smo rješenje na dobrobit građana”, rekao je Milinović, prenosi N1.

Da Milinović može isplatiti plaće, potvrdio je i ministar uprave Lovro Kuščević. “Sukladno zakonu o lokalnoj samoupravi, župan može donijeti odluku o financiranju nužnih izdataka kako bi se isplatile plaće”, rekao je ministar nakon sastanka.

Kaže da je spreman za nove izbore

Milinović je prije sastanka objasnio da mora službeno dobiti dokument koji potvrđuje da ne krši zakon ako korisnicima isplati plaće, a sam nema pravo donijeti taj dokument jer je konstituirana Županijska skupština. Poručio je da će plaće biti isplaćene već danas ako mu Ministarstvo financija kaže da ima zakonsko pravo na to.

Novinari su ga pitali i je li spreman za nove izbore, na šo je Milinović odgovorio kako je, ali da misli da oni nisu u interesu nikome. “Ali ako dođe do njih, ja sam spreman. Uvijek sam spreman za razgovore”, rekao je Milinović.

Nastavite čitati