Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Milorad Dodik prozreo zašto je Đoković deportiran - jer je Srbin

Srpski član predsjedništva BiH Đokovićevo izbacivanje s Australian Opena poistovjetio je sa sudbinom Srba

Milorad Dodik, Bosnian-Serb candidate for Bosnia and Herzegovina's tripartite Presidency arrives to the party headquarters in Banja Luka on October 7, 2018. 


Nationalist Milorad Dodik claimed victory Sunday in a race for the Serb seat of Bosnia's three-man presidency, a post he will share with Muslim and Croat leaders in a country splintered by ethnic divides. The elevation of the hardliner to top office lays bare the nationalism haunting Bosnia more than two decades after it was torn apart by war. / AFP PHOTO / Milan RADULOVIC
FOTO: AFP

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik priključio se u nedjelju potpori najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću rekavši kako su ga australske vlasti deportirale zato jer je Srbin.

Teniska superzvijezda ukrcao se u nedjelju u zrakoplov kako bi otišao iz Australije nakon što je sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne cijepi protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju.

“Za nas u Republici Srpskoj nema dvojbe da je na sceni politička odluka i da se dobrim dijelom puno toga u Australiji sramno dogodilo jer si Srbin”, napisao je Dodik u pismu potpore Novaku Đokoviću.

Sudbina Srba

On je Đokovićevo izbacivanje s Australian Opena poistovjetio sa sudbinom Srba i ocijenio kako su odluke australskih vlasti sramota za tu državu.

“Za nas u Republici Srpskoj svako polemiziranje o tome tko zaslužuje titulu najboljeg svih vremena je suvišno, jer si za nas, Nole, to nesumnjivo, Ti”, rekao je Dodik.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više