Milošević maloprije na HRT-u: ‘Osuđujem sve ratne zločine, pogotovo one nad Hrvatima’

Potpredsjednik Vlade govorio je i o proslavi Oluje u Kninu

ZADNJA IZMJENA: kol 6, 2020
Foto: HRT

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević iz SDSS-a gostovao je u HRT-ovom Dnevniku, gdje je rekao kako osuđuje sve ratne zločine, a pogotovo one počinjene nad Hrvatima.

Rekao je da su mu emocije na jučerašnjem obilježavanju Dana pobjede u Kninu bile jake i pomiješane. “Nastojao sam biti koncentriran, pratiti što se događa, čuti poruke govora. Je li to početak neke nove Hrvatske? Pa možda, bilo je i ranije jakih gesta, jakih govora, zato bih rekao da je ovo početak na jednom dugom putu na kojem ova Vlada ne smije stati”, rekao je Milošević.

Na pitanje kako je doživio poruku premijera Andreja Plenkovića, koji je odao pijetet svim nevinim žrtvama, odgovorio je – ljekovito. “Da premijer na taj dan na tom mjestu iskaže pijetet prema svim žrtvama bez zadrške, osudi sve ratne zločine bez zadrške, da navede mjesta na kojima su počinjeni ratni zločini nad Srbima, da iskaže razumijevanje da veliki broj, da većina Srba ima drugačiji pogled na Oluju, za mene je značilo puno”, rekao je Milošević.

Osudio sve zločine, pogotovo one nad Hrvatima

Rekao je kako je za njega to značilo da se osjeća kao ravnopravni građanin Republike Hrvatske. “I zato bih sad i htio reći da kao potpredsjednik Vlade i kao čovjek osuđujem sve ratne zločine, pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mjestima”, rekao je Milošević.

Na Facebooku je uoči odlaska u Knin otkrio da mu je otac bio u HV-u i da mu je ubijena baka. Kaže kako je njegova priča posebna njemu, zato što je njegova.

“Ali vjerujem da se tu na tisuće Srba iz Hrvatske prepoznalo, vjerujem da su se tu prepoznali i mnogi Hrvati i da je mene upravo sad na ovom mjestu kao člana Vlade bila dužnost da javnost čuje jednu priču Srbina iz Hrvatske, da je javnost sazrela da se takva priča čuje, da se uvaži, da se ne shvati krivo, rekao je Milošević.

Pozdravlja Medvedov odlazak u Grubore

Pozdravio je potez odlaska potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore, gdje je bio počinjen zločin nad Srbima.

Komentirajući kritike na svoj račun iz Srbije, rekao je da je očekivao da neće biti razumijevanja za njegov jučerašnji čin te da se nada da će se s odmakom vremena poruke od jučer i njegov odlazak racionalnije analizirati i da će se naći razumijevanja za to.

Na pitanje je li došlo vrijeme da netko iz Srbije prizna zločin nad ovim prostorima odgovorio je da on sigurno neće govoriti kako Srbija treba voditi svoju politiku. Činjenica je da su Hrvatska i Srbija susjedne zemlje premrežene kroz povijest, s političkim, gospodarskim, kulturnim i obiteljskim vezama, te da jedino dobrosusjedska politika može dati rezultat, poručio je.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program