Politika & Kriminal

Ministar Beroš je danas ostao bez kave. Pokupio se iz kafića kada konobarica na njegovu molbu nije htjela staviti masku

Ministar kaže kako se i dalje moramo odgovorno ponašati

30.06.2020., Konjsko, Split - Ministar Vili Beros s Panamskim sesirom dolazi na otvorenje radova na trafostanici Konjsko i posjet trafostanici Sucidar u Splitu. 
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je neuspješno pokušao popiti kavu u jednom kafiću na našoj obali. Teško da bi smo doznali tu vijest da sam Beroš o tome nije pisao na Twitteru. Kako ministar navodi, problem je nastao zbog toga što konobarica nije nosila masku.

Naravno, Beroš ju je zamolio da stavi masku. Kada je konobarica to odbila, ministar je ustao i otišao iz kafića. Beroš je anegdotu s mora odlučio iskoristiti za ponovno podsjećanje kako trebamo nositi maske. “Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas”, piše ministar u današnjoj objavi.

Beroš je u Zadru, neslužbeno doznajemo

Kako neslužbeno doznajemo, ministar Beroš je danas svoju kavu pokušao popiti u Zadru, gdje je jučer cijepio igrače i navijače košarkaškog kluba Zadar, te ostale građane u Sportskom centru Višnjik.

O nošenju maski praktički priča se od početka pandemije, a maske su vrlo postale obavezne u zatvorenim prostorima. Možda je zgodno spomenuti, u ožujku prošle godine, kada se o virusu znalo znatno manje nego danas, Beroš je smatrao kako maske nisu posebno korisne u općoj situaciji.

Već nekoliko tjedana kasnije situacija se promijenila, pa je ministar zdravstva postao jedan od najvećih zagovornika nošenja zaštitnih maski. Usprkos recentnim ublažavanjima mjera, maske su i dalje propisane za konobare i za ostale djelatnike u ugostiteljskim objektima, dok ih gosti više ne moraju nositi.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu