Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ministar Beroš se oglasio na Facebooku. Nema što, lijepo se dodvorava šefu Plenkoviću

Objava SDP-ovog Grbina dobro je došla ministru Berošu u jeku afere s portalom Cjepise

15.03.2020., Zagreb - Izjave nakon sastanka Kriznog stozera. Andrej Plenkovic, Vili Beros. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš, kojeg trenutno trese afera s platformom Cijepise, o čemu je prvi pisao Telegram, na Facebooku je odgovorio SDP-ovom predsjedniku Peđi Grbinu, koji je pak danas kritizirao njega osobno, Ministarstvo zdravstva te premijera Andreja Plenkovića.

“Dragi Andrej, umjesto da se žestiš i kukaš kako oporba ništa ne razumije, odgovori nam zašto držiš prijedlog reforme zdravstva u ladici. Tvoj ministar Beroš je jučer, dok je mislio da ga kamere ne snimaju, priznao ono što svi znamo: Andrej Plenković je kočničar svih reformi i promjena u Hrvatskoj i glavni razlog zašto ova zemlja ne može krenuti naprijed”, napisao je danas Grbin.

Dragi Andrej, umjesto da se žestiš i kukaš kako oporba ništa ne razumije, odgovori nam zašto držiš prijedlog reforme…

Posted by Peđa Grbin on Friday, April 16, 2021

Beroš u svom odgovoru Grbinu piše: “Peđa Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine. Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da je reforma u pripremi i radu, a ne da je spremljena u ladicu. Ministar Marić i ja smo na Odboru za zdravstvo rekli sve ono što je bitno za ovaj trenutak i budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava”.

Peđa Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine. Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da…

Posted by Vili Beroš on Friday, April 16, 2021

Pohvale Plenkoviću i Vladi, a lagani napad Grbinu

Beroš potom piše kako će se previđenim reformama morati sanirati i “breme nasljeđa koje im je ostavila vlada SDP-a, poput šest milijardi kuna manje izdvajanja za zdravstvo u pet godina”.

“Ova Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem i Ministarstvo zdravstva pokazuju da im je zdravlje hrvatskih građana prioritet”, rekao je Beroš, kako bi se, čini se, malo umilio premijeru.

“Zato gospodine Grbin, ako Vam je imalo stalo do boljitka Hrvatske i kvalitetnijeg zdravstva, umjesto predizbornih igara i verbalnih eskapada protiv premijera Plenkovića, Vi i SDP dignite sutra ruke u Saboru za reforme koje slijede. Pa da vidimo tko su kočničari!”, zaključuje Beroš u odgovoru Grbinu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više