Ministar Fuchs imenovao je ljude koji bi trebali odlučiti hoće li djeca na jesen krenuti u školu

U timu su tri liječnika, četvero sindikalista, predstavnici ravnatelja, lokalnih zajednica i drugi

ZADNJA IZMJENA: kol 13, 2020
Foto: Vjekoslav Skledar
Što se upravo događa s koronavirusom:

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs imenovao je članove Radne skupine čije će odluke biti ključne o načinju nastavka provođenja nastave u Hrvatskoj, a u skladu s aktualnom situacijom vezanom uz koronavirus.

Točnije, radna skupina za zadaću ima razraditi i predložiti mjere za početak pedagoške, školske i akademske godine u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školskim ustanovama te na visokim učilištima. Jutarnji list ranije je objavio kako bi se prvi sastanak skupine trebao održati idućeg utorka, a svoje bi zadaće trebali odraditi, prema objavljenoj odluci ministra, zaključno s 31. kolovozom.

23 člana

Za koordinatoricu Radne skupine imenovana je Ivana Pavić Šimetin iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a uz nju se u skupini još nalaze 22 člana. Riječ je o 3 liječnika, četvero sindikalista iz sektora obrazovanja, dvoje predstavnika školskih ravnatelja, četiri predstavnika lokalnih zajednica, predstavnice CARNET-a te agencija za obrazovanje i nadležnog ministarstva.

Prema odluci ministra za odrađenu zadaću članovi skupine primat će i naknadu. Tko su ljudi koji će odlučivati o načinu nastavka provođenja nastave u Hrvatskoj možete detaljnije pogledati ovdje.

Zdravka Grund
Telegram autor
1750 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program