Ministar Horvat uvjerava da 3. maj neće u predstečajni postupak

Ministar ističe da je najvažnije deblokirati račun i osigurati sredstva kojima će se završiti brodovi

ZADNJA IZMJENA: kol 1, 2019
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak kako 3. maj neće u predstečajni postupak te da je trenutno najvažnije deblokirati račun i osigurati sredstva kojima će se završiti brodovi. Na novinarski upit ide li 3. maj u predstečajni postupak Horvat je odgovorio da neće biti predstečajnog postupka.

Upitan slijedi li razdvajanje 3. maja i Uljanika, kazao je kako je “želja da se taj proces dogodi”. “Pravnici rade na tome i kad se konačni model stavi na stol i iskristalizira, mislim da će se tim putem i krenuti”, kazao je. Dodao je kako je sada bitno deblokirati račun, a nakon toga osigurati sredstva kojima će se završiti brodovi”.

Riješenje u iduća dva do tri tjedna?

Izvijestio je da su u proces pronalaska rješenja za 3. maj uključeni Ministarstvo pravosuđa i Državno odvjetništvo te kako je siguran da će u sljedećih dva do tri tjedna biti pronađeno rješenje za 3. maj. Ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u Brodogradilištu 3. maju održat će se danas na trgovačkom sudu u Rijeci. Do sada je ročište odgađano više puta, a zadnji puta odluka o odgodi je donijeta 4. srpnja. Tada je ročište odgođeno zbog znatnog smanjenja blokade računa Brodogradilišta 3. maja u proteklom razdoblju te očekivanog nastavka skidanja blokada.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program