Politika & Kriminal

Ministar Kujundžić ne želi komentirati zašto je prikazao umanjenu vrijednost kuće. Samo ponavlja da je sve OK

Gospodin Kujundžić razgovarao je s novinarima Hine

FOTO: Screenshot/N1

Nakon što je Telegram otkrio kako ministar zdravstva Milan Kujundžić u imovinsku karticu nije upisao iznose koji nedostaju za kupovinu nove kuće u Maksimiru te da je lažno prikazao vrijednost kuće koju ima u Markuševcu, ministar se ponovno oglasio.

U izjavi za Hinu odbio je komentirati nova otkrića Telegrama već se još jednom osvrnuo na ušteđevinu koju spominje kao izvor financiranja nove kuće, a koju nije naveo u kartici iako je morao. Tvrdi da je prema zakonu dužan očitovati se Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ali da “se tu nema što skrivati” i da je sve “transparentno i jasno”.

“Lako se može vidjeti koliko smo moja supruga i ja zaradili u posljednjih pet godina, kao i što se na mom računu može vidjeti da je moja ušteđevina rasla za 7000-8000 kuna mjesečno”, rekao je Kujundžić Hini.

Nova kuća koju je lani krajem godine kupila Kujundžićeva supruga. Ministar tvrdi da su je kupili i podizanjem sredstava sa štednje, no taj iznos u imovinskoj kartici nije evidentiran Sandro Lendler

Ministar nije ispunio zakonsku obvezu

I ova je izjava ministra zdravstva sporna budući da nije jasno kako se može vidjeti da je ušteđevina rasla, budući da iznos koji je unio u imovinsku karticu nije mijenjao od 2016. godine. Kako je Telegram već pisao, ministar nije ispunio zakonsku obavezu ni kad je riječ o pozajmici za novu kuću u Maksimiru; posuđeni iznos od 300.000,00 kuna nije evidentiran, a morao je biti.

Uz to, Telegram je danas dokazao i kako je ministar neistinito iskazao vrijednost svoje kuće u Markuševcu; prijavio je 900.000,00 kuna, a izvješća vještaka banaka pokazuju da je službeno procijenjena na višestruko veći inos

Kuća u Markuševcu za koju ministar tvrdi da vrijedi 900.00,00 kuna iako banke tvrde da vrijedi preko 2 milijuna kuna Sandro Lendler

Ministrovu karticu detaljno će provjeriti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a premijer Andrej Plenković, koji boravi na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, izjavio je kako će u četvrtak vidjeti Kujundžića i s njim razgovarati.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu