Marić potvrdio da će Vlada smanjiti PDV, ali i ponovno najavljuje porez na nekretnine

'PDV će biti smanjen prije nego se uvede porez na nekretnine', rekao je ministar

ZADNJA IZMJENA: sij. 18, 2018
Foto: N1

Ministar financija Zdravko Marić prije sjednice Vlade komentirao je najavljeno smanjenje PDV-a te je rekao kako bi trebao biti smanjen prije nego što se uvede porez na nekretnine, javlja N1.

“Ne bih trebao reći ništa osim “da” što se tiče smanjenja PDV-a. To nije samo obećanje, to stoji u programu Vlade. Radimo na tome, krenuli smo s porezim rasterećenjem već u prvoj godini mandata. S obziromna važnost i značaj PDV-a vodimo intenzivne razgovore”, rekao je Marić.

Kazao je kako je porezna politika za ovu godinu definirana i kako neće raditi neke temeljitije promjene te kako se može očekivati daljnje rasterećenje. “PDV će biti smanjen prije nego se uvede porez na nekretnine”, rekao je ministar.

Vlada je lani odustala od poreza na nekretnine

Gotovo istim riječima premijer Andrej Plenković je komentirao smanjenje PDV-a na jučerašnjem Aktualcu. Na pitanje SDP-ovog zastupnika Marija Habeka koji ga je pitao hoće li, kako je najavljivao tijekom kampanje, smanjiti PDV, kratko odgovorio: “Da”, a potom dobacio “što ćemo sad?”.

Nakon pritisaka javnosti Vlada je u rujnu 2017. odgodila uvođenje poreza na nekretnine, a ministar Marić je tada rekao kako predstavljanje tog poreza građanima “nije najsjajnije provedeno”.

Mateja Gajnik
Telegram autor
0 članaka Više o autoru