Davor Stier je upravo podnio ostavku

Kazao je kako je sada važnije ovdje 'živjeti demokršćansku opciju'

ZADNJA IZMJENA: lip 12, 2017

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier upravo je podnio ostavku. Kazao je kako ostaje saborski zastupnik HDZ-a i tajnik stranke. Rekao je kako je smatrao da je najbolje da još prošlog tjedna premijer predloži novu osobu na čelu ministarstva, ali premijer ga tada nije htio razriješiti. Sada će se, kaže, puno više posvetiti stranačkom radu.

“Naglasio sam da smo uspostavili okvir za vođenje samosvjesne politike te da dolazi nova faza. Vaše su kamere to snimile pa ne moram ponavljati, ali ću danas pojasniti što ta nova faza donosi. Prije tjedan dana sam od premijera tražio da imenuje novu osobu na čelo Ministarstva. Osim stabilnosti, Vladi treba i funkcionalnost. U ovoj novoj konstelaciji potrebno je jačati i demokršćansku opciju u neposrednom kontaktu s građanima, a moja je procjena da to mogu učiniti najbolje kao politički tajnik HDZ-a i kao zastupnik”, kazao je Stier.

Kaže da će se posvetiti stranačkom radu

Rekao je kako je smatrao da je najbolje da premijer predloži novog ministra vanjskih poslova, a tek u petak se vratio iz New Yorka “pa me premijer nije htio razriješiti dužnosti dok sam u inozemstvu kako ne bi bilo netočnih špekulacija kao što je jedna da bih mogao uskratiti podršku Andreju“. Nastavio je: “To je netočno. Podnio sam ostavku kako bih se stranačkom radu više posvetio što iziskuje puno više vremena na terenu. Službeno sam podnio ostavku. Želim se zahvaliti svim djelatnicima i djelatnicama”.

“Velika je čast predstavljati RH u svijetu, ali sad je važnije ovdje živjeti demokršćansku opciju. Službeno sam danas podnio ostavku na mjesto ministra, obnašat ću dužnost do imenovanja novog ministra”, rekao je Stier.

Novi je list prije koji dan objavio kako je Stier prvo dao, pa povukao ostavku, a danas su ponovno krenula nagađanja kako bi mogao dati ostavku. Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova najavili su kako će Stier danas u 15.30 sati dati izjavu, ali nisu precizirali o čemu će biti riječ. Stier je od samih početaka bio protiv odluke premijera Andreja Plenkovića o prekidu koalicije s Mostom, a čini se kako mu nije odgovarala ova koalicija s HNS-om.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program