Ministarstvo, konačno, šalje nadzor na Sveučilište u Zagrebu, provjerit će dubiozne odluke Senata

Zahtjevi za nadzorom stizali su mjesecima, bivši ministar nije reagirao

ZADNJA IZMJENA: srp. 15, 2017

Portal srednja.hr javlja da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo upravne nadzore nad Sveučilištem u Zagrebu. Zbog suspektnih odluka Senata, posljednjih deset mjeseci Ministarstvo je zaprimilo nekolicinu zahtjeva za takvim postupcima, no bivši ministar Pavo Barišić nije reagirao.

Prvi zahtjev stigao je još krajem rujna prošle godine, zbog potencijalno neovlaštenog raspuštanja Studentskog zbora Filozofskog i rektorovog “nezakonitog imenovanja v.d. prodekana” na tom faksu.

Potvrda iz nadležnog Ministarstva

Nadzor je u siječnju zatražio i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, zbog odluke Senata Sveučilišta o promjeni statusa Hrvatskih studija iz sveučilišnog centra u sveučilišni odjel. Sindikat je prošlog mjeseca zatražio isti postupak i zbog raspisivanja te provođenja 33 javna natječaja za zapošljavanja na Hrvatskim studijima.

U tekstu novinarke Dore Kršul srednja.hr dalje javlja kako im je iz Ministarstva potvrđeno da je pokrenut upravni nadzor zbog spomenutih zapošljavanja na Hrvatskih studijima te spornih odluka vezanih uz Filozofski.