Politika & Kriminal

Ministarstvo potvrdilo: Sredinom travnja počinje cijepljenje turističkih djelatnika, među njima ipak i sezonci

Razmatra se i plan za cijepljenje 90 tisuća privatnih iznajmljivača

Sredinom travnja počinje cijepljenje 70 tisuća turističkih djelatnika, stalno zaposlenih i sezonaca, dogovoreno je u petak na sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Također, razmatran je model kako bi se čim prije počelo s cijepljenjem i 90 tisuća privatnih iznajmljivača, o kojima se isto posebno vodi računa sukladno definiranim prioritetima cijepljenja u turističkom sektoru, navodi Ministarstvo turizma i sporta u priopćenju sa sastanka.

“Ministarstvo turizma i sporta od članica strukovnih udruga u turizmu zatražilo je da prikupe podatke za zaposlenike koji se žele cijepiti, i to tako da se razvrstaju u dvije prioritetne skupine. Prva prioritetna skupina su zaposlenici koji ostvaruju veći broj kontakata s gostima ili djelatnicima u objektu uzimajući u obzir one djelatnike kojima je mogućnost pridržavanja socijalne distance smanjena poput radnika u kuhinji, dok su druga skupina osobe koje ne ostvaruju značajnije kontakte kao što su razna servisna zanimanja, uredski poslovi i slično”, objašnjavaju iz Ministarstva.

‘Hrvatska među prvima kreće s cijepljenjem turističkih djelatnika’

Ministrica Brnjac ističe i da Hrvatska među prvima kreće s cijepljenjem turističkih djelatnika. “To nam je izuzetno važno kako bismo se još snažnije pozicionirali kao sigurna destinacija. Uz projekt Safe stay in Croatia, ovo je dodatno jamstvo turistima kako Hrvatska ispunjava sve preduvjete za sigurno ljetovanje svakog gosta koji našu zemlju izabere kao svoju turističku destinaciju”, naglasila je Brnjac.

Na sastanku se, prenose iz Ministarstva turizma i sporta, razgovaralo i o uspostavi dodatnih punktova za testiranje gostiju u turističkim mjestima, ali i hotelima, kampovima, marinama i sl. te je dogovorena edukacija osoba koje će, sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provoditi testiranja. Isto tako, razmatran je i način izdavanja potvrda i potrebni kapaciteti za distribuciju testova.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu