Ministrica Divjak šalje inspekciju u tri škole; jesu li ravnatelji putovanjem u New York oštetili školski proračun?

Sve škole čiji su ravnatelji trebali putovati moraju održati sjednicu s ciljem rješavanja štete za proračun škole

ZADNJA IZMJENA: velj 20, 2020
Foto: PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslat će inspekciju u tri škole zbog afere s putovanjem na navodno stručno usavršavanje u New York, doznaje Index.hr. Uz to, od školskih odbora 19 škola čiji su ravnatelji trebali ići u New York Ministarstvo je zatražilo da sazovu sjednice s točkom dnevnog reda o tom putovanju, kako bi se riješilo pitanje eventualne štete za proračun škola.

Kako piše Index.hr, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja otkazala je putovanje u New York kada je iz programa puta postalo jasno da će tijekom tjedan dana izletnici posjetiti jednu školu i jedan odjel za obrazovanje, a ostatak vremena će razgledavati grad. Tu je odluku poslušalo 12 ravnatelja, dok ih je sedam ipak otputovalo u New York.

Inspekcija u tri škole

“Zatražili smo od svih Školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole. Nakon održane sjednice, Školski odbor je dužan izvijestiti Ministarstvo.

Također, šaljemo prosvjetnu inspekciju u tri škole (gimnazija Dubrovnik, Gimnazija Sisak i Hotelijersko-turistička škola Opatija) jer iz očitovanja nije vidljivo je li učinjena šteta za školski proračun te nije vidljivo je li o samom putovanju obaviješten Školski odbor”, odgovorili su Indexu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2002 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program