Ministrica Divjak se ne slaže s ultra konzervativcima; čini se da joj je gej slikovnica sasvim okej

Poručila je da treba graditi otvoreno i tolerantno društvo

ZADNJA IZMJENA: sij. 18, 2018

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak kako nije dobila nikakav službeni zahtjev vezan uz slikovnicu “Moja dugina obitelj”, te poručila da treba graditi otvoreno i tolerantno hrvatsko društvo i na taj način javno komunicirati.

Novinari su zatražili da ministrica prokomentira to što neki roditelji ne odobravaju mogućnost da se prva slikovnica o istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku “Moja dugina obitelj” donira zainteresiranim vrtićima i školskim knjižnicama.

‘Treba graditi otvoreno i tolerantno društvo’

“Ne bih se miješala u osobne izbore roditelja i njihove djece. Mi nikakve službene zahtjeve nismo dobili. Osobno mislim kako treba graditi društvo otvoreno i tolerantno i da na taj način učimo javno komunicirati”, rekla je Divjak novinarima pred Banskim dvorima.

Hrvatska je dobila prvu slikovnicu o istospolnim obiteljima u izdanju udruge Dugina obitelj, koju udruga planira donirati zainteresiranim vrtićima i školama diljem zemlje. Tim je povodom katolička udruga Vigilare uputila ministrici Divjak otvoreno pismo u kojem pita hoće li se dozvoliti ulazak slikovnice u vrtiće i škole, jer se radi o njima neprihvatljivoj političko-ideološkoj agendi.