Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Ministrica je obišla Vrgorac; evo, kaže da je projekt odvodnje poplavnih voda upravo pri kraju

Vučković kaže da se na tom projektu radilo cijelo vrijeme

11.12.2020., Vrgorac, Kokorici - Ministrica poljopriverede posjetila je Kokorice, mjesto u kojem je poplava unistila brojne obiteljske kuce, a vodostaj i dalje raste. Nakon kratkih izjava, prosetala se mjestom i popricala s mjestanima. Na fotografiji ministrica poljoprivrede Marija Vuckovic.
Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Poplavljeni vrgorski kraj danas su posjetili predstavnici Vlade, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i premijerov savjetnik Damir Krstičević te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i lokalni čelnici. Ondje je održan i operativni sastanak nakon kojeg je poručeno da će se poplave u tom kraju sanirati, šteta nadoknaditi, a problem odvodnje riješiti dugoročno, javlja N1.

“Ova poplava u našem kraju, jer to je kraj i generala Krstičevića i moj, nije se dogodila 50 godina. Mislim 1969. godine zadnji put. Moram reći da nisam očekivala da je ta poplava tako snažna, da je voda tako duboka, štete su velike”, kazala je ministrica te dodala kako trenutno ima deset kuća koje na tom području treba sanirati.

Projekt na kojem se radilo cijelo vrijeme

Vlada će učiniti sve, rekla je, da se nadoknadi i izgubljeni proizvodni potencijal u poljoprivredi. “Naravno da će ministarstvo poljoprivrede i Vlada stati iza ovih ljudi i da neće dopustiti da poljoprivredna proizvodnja stane”, kazala je te dodala kako je njeno ministarstvo ono koje će nadoknaditi pretrpljeno onima koji imaju štete.

Vučković je također rekla kako je projekt odvodnje poplavnih voda za to područje pri kraju, te da se na njemu radio cijelo vrijeme. “Najvažniji dokument za kojega treba najviše vremena, a to je utjecaj na okoliš tako velikog zahvata, upravo je pred objavom”, dodala je.

Njene riječi potvrdila je i Irina Putica iz Hrvatskih voda. “Postoji projekt obrane od poplava Polja Rastok i Vrgorskog polja. Vrijednost projekta je preko 100 milijuna kuna. U slučaju da se ne pronađu sredstva iz državnog proračuna, tražit će se iz EU fondova”, dodala je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više