Politika & Kriminal

MIP je odobrio da Puljašića, HDZ-ovca čije je afere razotkrio Telegram, u Saboru zamijeni Nikola Mažar

Puljašić je podnio ostavku nakon što je Telegram objavio snimku na kojoj sudjeluje u namještanju natječaja

31.03.2017., Pozega - ​​Pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku​, a​​ ​u​ ​organizaciji Doma zdravlja​ ​Pozesako-slavonske zupanije, Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, Palijativnog tima LiPa i Centra za socijalnu skrb​, u Pozegi se​ ​odrzava​ ​1. Regionalna​ ​konferencija​ ​o Alzheimerovoj demenciji​. Uz prisustvo brojnih predavaca i gostiju, na danasnjoj svcanosti otvorenja konferencije, potpisana je i ​Globalna povelja o Alzheimerovoj demenciji​. Konferencija ce uz gust raspored, te brojne predvidjene teme i predavanja pokusati dati i odgovore kako se u buducnosti nositi s ovom bolescu od koje oboljeva sve vise starije populacije. Konferencija ce trajati tri dana. Zamjenik gradonacelnika Pozege Darko Puljasic. 
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Saborskom Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odobrilo je u srijedu da HDZ-ova Darka Puljašića u zastupničkim klupama zamijeni Nikola Mažar.

MIP je o tome odlučio jednoglasno, rekao je njegov predsjednik Robert Jankovics nakon elektroničke sjednice Povjerenstva koje je raspravljalo o Puljašićevoj ostavci na zastupničku dužnost i početku Mažarova mandata.

Namještanje natječaja

Gradonačelnik Požege i HDZ-ov saborski zastupnik Puljašić podnio ostavku na saborski mandat nakon što je Telegram objavio snimku koja potvrđuje da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u tom gradu.

Odluku MIP-a još treba potvrditi Sabor, raspravit će je danas poslijepodne, a glasovat će o njoj u četvrtak ujutro.

Nikola Mažar Denis Kapetanovic/PIXSELL

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu