Politika & Kriminal

Mirela Holy nakon tvita o dotepencima: ‘Žrtva sam spina. Odvratno me se medijski cipelari’

'Ta lavina je potpuno politički motivirana, ima politički motiv, jer je Joško Klisović rekao da ću ja biti u njegovom timu'

FOTO: N1

Bivša saborska zastupnica i političarka, Mirela Holy, gostovala je jutros na televiziji N1 gdje je komentirala svoju nedavnu izjavu o dotepencima. Podsjetimo, objavila je tvit u kojemu je napisala: “Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”.

Na njenu objavu javila se potom jedna pratiteljica koja je napisala kako se pola Zagreba cijepilo “samo mi to još ne znamo” na što je Holy odgovorila: “I u Zagrebu su se cijepili preko reda različiti dotepenci”. Ubrzo nakon te opaske zaredali su se brojni komentari i kritike, dok je Holy tvrdila da govoreći o dotepencima mislila na one koji su se cijepili preko reda.

Ona je i danas u emisiji televizije N1 rekla kako nije vrijeđala nikoga nego je mislila, kaže, na one koji su se dotepli u Zagreb kako bi se cijepili. “Ja nisam vrijeđala nijednog čovjeka koji živi u Zagrebu, a tu nije rođen, nego sam išla na ljude koji ne žive u Zagrebu, ali su se dotepli u Zagreb kako bi se cijepili”, rekla je Holy.

Pita kome se ona to treba ispričati

Na opasku novinarke da isprike s njene strane nije bilo, Holy pita kome se treba ispričati. “Kome da se ispričam, Slavku Liniću, Borasu, Jambu? Da se njima ispričam?”, upitala je Holy, dodavši da je ono što je ona napisala potpuno normalna društvena kritika. “Njih nitko nije pozvao da se ispričaju, a mislim da bi se upravo oni trebali ispričati, zato što od nas prave građane drugog reda”, rekla je Holy pa dodala da je namjerno koristila izraz dotepenci.

“Svjesna sam da taj izraz ima pejorativno značenje. Željela sam tako te ljude staviti na stup srama, jer tamo i trebaju biti. Žao mi je što su ljudi iz političkih razloga to izvrnuli na način kako ja to nisam zamislila u svojoj komunikaciji na Twitteru”, kaže Holy. Poručila je potom i kako je ona također trpjela uvrede i to nakon objave tvita o dotepencima. “Bila sam odvratno medijski cipelarena, bez ikakvog konkretnog razloga”, rekla je Holy.

Kaže da su brojni okrenuli njezinu izjavu protiv nje

Ispričala je potom kako se, prema njenom mišljenju, dogodio spin u kojemu se njezina izjava okretala protiv nje, a kaže kako je sve to politički motivirano. “Ta lavina je potpuno politički motivirana, ima politički motiv, jer je Joško Klisović rekao da ću ja biti u njegovom timu. To znači da me on pozvao da mu pomognem u programskom smislu, u dijelu programa koji se odnosi na zeleni razvoj, na kreativne industrije, to uopće ne znači da ću biti kandidatkinja niti mi je ambicija biti na listi. Ne vidim u kojem bi se kontekstu taj moj tvit iskoristio za to, jer ja nisam kandidatkinja na ovim izborima”, rekla je Holy.

Dodala je i kako se može raspravljati je li iskoristila dobar termin ili je trebala iskoristiti neki drugi. “Ali namjera mi je bila izraziti pejorativan stav o ljudima koji su se cijepili preko reda”, rekla je Holy pa dodala, još jednom, kako je strašno da se medijska haranga stvorila oko nekog usputnog tvita.

“Mene su cipelarili oni koji su sami izazvali ovakvo stanje. To se odnosi na ljude iz HDZ-a, koji su stvorili ovaj problem prekorednog cijepljenja. Ne proziva se njih, nego se proziva mene, što sam upozorila na takvu praksu. Pa zbilja sam čudovište”, rekla je Holy za N1.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu