Politika & Kriminal

Miro Bulj je novi gradonačelnik Sinja

Prilično je uvjerljivo porazio HDZ-ovog kandidata

FOTO: PIXSELL

Kandidat Mosta Miro Bulj novi je gradonačelnik Sinja. Saborski zastupnik je u drugom krugu lokalnih izbora osvojio 6.029 glasova, tako prilično uvjerljivo porazivši protukandidata Igora Vidalinu. Za HDZ-ovca su danas glasala 4.263 birača.

S obzirom na rezultat iz prvog kruga, pobjeda Mire Bulja nije posebno iznenađenje. Prije dva tjedan Mostov kandidat osvojio je 4.805 glasova, dok je Vidalina tada imao 3.257. U drugi krug nisu ušli nezavisni Ivan Jadrijević i kandidat SDP-a Nikola Vučković.

Petrov je izgubio

Buljev uspjeh jedna je od rijetkih dobrih vijesti za Most večeras. Prije nego što je njihov kandidat proglasio pobjedu u Sinju, čelni čovjek stranke Bože Petrov izgubio je izbore za župana Dubrovačko-neretvanske županije. Petrov je dobio 20,933 glasa, nedovoljno da zamijeni bivšeg i novog župana, HDZ-ovog Nikolu Dobrosavića, koji je osvojio 22.803 glasa.

Još u prvom krugu izbora iz utrke za gradonačelnika Metkovića, rodnog mjesta Mosta, ispao je kandidat te stranke Nikica Hajvaz. Gradonačelnik je postao HDZ-ov Dalibor Milan osvojivši uvjerljivih 62,77 posto glasova. Ništa bolje nisu prošli ni kandidati Mosta za gradonačelnike Rijeke i Zagreba, Marin Miletić i Zvonimir Troskot.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu