Politika & Kriminal

Miro Kovač najavio je da će se kandidirati za šefa HDZ-a: 'Neće Plenković pobijediti, ja ću!'

Gospodin Kovač gostovao je na RTL-u gdje je malo napadao Plenkovića, a malo Pupovca

FOTO: rtl/screenshot

Plenkovićev stranački oponent i HDZ-ov bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač najavio je kandidaturu za šefa HDZ-a gostujući u RTL-u Danas.

“Gospodin Plenković neki je dan govorio da će biti kandidat i da će pobijediti. Ja sad kažem da ću ja biti kandidat i ja ću pobijediti!”, rekao je Kovač komentirajući unutarstranačke izbore koji bi se trebali održati iduće godine.

Pričao o Pupovcu

Kovač, koji je ranije rekao da SDSS nema što raditi u vladajućoj koaliciji ako se Pupovac ne ispriča zbog uspoređivanja RH i NDH, sad je ponovno komentirao šefa SDSS-a.

“Ja sam govorio svojedobno o povlačenju te izjave, to se, meni se čini, nije dogodilo. Ja sam razočaran, sablažnjen, nezadovoljan. Očekivao sam da će gospodin Pupovac reći da je pogriješio, da mu ne pada na pamet uspoređivati Hrvatsku s NDH, da ne dijeli razmišljanja Aleksandra Vučića. Iskreno govoreći, sada, pod ovakvim dojmom, da sam predsjednik HDZ-a, Pupovcu bih se zahvalio, a stranačkim tijelima predložio da se raskine dogovor s SDSS-om. Ovo je maltretiranje hrvatske javnosti”, rekao je Kovač za RTL.

Nastavite čitati