Politika & Kriminal

Mjesto Otok nema vlastite jaslice, a djecu im u obližnjem Sinju više ne primaju. Načelnik Otoka: 'Nisam babysitter'

Roditelji tvrde kako im lokalni političari ne žele pomoći, načelnik poručuje da je učinio sve što je mogao

05.02.2018., Trilj - Hotel sv. Mihovil, sastanak zupana Blazenka Bobana sa svim gradonacelniciam i nacelnicima Cetinske krajine. Dusan Djula, nacelnik Opcine Otok.
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL

Roditelji djece jasličke dobi iz Otoka kraj Sinja pobunili su se jer ove godine nemaju mogućnost smjestiti ih u vrtić. Naime, dosad su otočke jasličarce primali u sinjskom vrtiću Čarobni pianino, no ove godine vrtić je odlučio da neće primati djecu iz drugih, pa su se roditelji iz Otoka našli u problemima. Kako je za Dalmatinski portal ispričala gospođa koju predstavljaju samo kao Anđela, svoje je dijete danas morala ostaviti kod kuće.

Krivnju za novonastalu situaciju usmjerava na načelnika Otoka, njegovog zamjenika, te vijećnike, gradonačelnika Sinja i župana. Na pitanje zašto krivi njih odgovara kako Otok ima vrtić ali nema mjesta za jasličarce. Kako kaže, već mjesecima političare zovu, kucaju na vrata te šalju dopise da im se pronađe smještaj. No, tvrdi, nema odgovora.

“Imaju novca i vremena za sve što im je bitno, a za nas imaju odgovor ‘ne može’. Zato što ih nije briga za nas! I za našu djecu”, govori gospođa Anđela, te dodaje da su roditelje političari izbjegavali, a kad su se s nekima i uspjeli sastati samo su “slijegali ramenima” bez volje da im pomognu.

Što kaže načelnik?

No, načelnik Otoka Dušan Đula ne slaže se s gospođom Anđelom. “Nisam babysitter, pored svoje sedmero ne mogu i tuđu djecu čuvati! Mi jedini imamo besplatan vrtić za djecu, ove godine smo u mjesec i pol dana riješili novi odjel u Rudi. To može samo Dušan Đula i Otok”, govori. Rekao je da su do sada financirali smještaj za djecu jasličke dobi u Čarobnom pianinu, ali da su oni odlučili da više ne žele djecu iz drugih mjesta.

“Dogodine ćemo riješiti taj problem, projektiramo širenje vrtića i imat će jasličko odjeljenje. Zašto nismo prije? E, pa morali smo raditi izmjene prostornog plana i formirati parcele”, pojašnjava. Pritom ističe da ne vidi razlog da se cijela situacija politizira. “Izbori su prošli, dobio sam s 900 glasova kandidata HDZ- a i ne znam čemu ovo. Samo pet do šest obitelji ima problema s jaslicama, a rješavamo. Pa ne mogu ja sve odmah, a na Čarobni pianino ne možemo utjecati”, navodi te dodaje kako je on učinio sve što je u njegovoj moći da se problem riješi.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu