Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Mladež HDZ-a pokušala trolati Grmojinu presicu. Veselo ih pitao jesu li dobili 'sendvič i sokić' pa su pobjegli

Grmoja ih je nazvao 'HDZ-ovim sendvičarima'. Rukovanje su izdržali, ali fotkanje im je bilo previše

FOTO: n1 screenshot

Izgleda da je nekome palo na pamet da bi bilo dobro na kreativan način “pokvariti” obraćanja za javnost svojih političkih konkurenata. Prvo se na tiskovnoj konferenciji Ivice Puljka i njegovih suradnika u ponedjeljak troje građana pažljivo namjestilo u kadar kamere. U rukama su držali visoko podignute primjerke Slobodne Dalmacije od tog dana s pričom koja je optuživala Puljka za sudjelovanje u nezakonitom otkazu prije deset godina. Puljak i njegovi su nepozvane goste jednostavno ignorirali.

Danas je, pak, bilo vrijeme za pokušaj da se na sličan način pokuša “oteti” tiskovna konferencija saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje na Zrinjevcu. Grmoja je, zbog nezakonitog otkaza diplomatu i zviždaču Damiru Sabljaku, zatražio ostavku ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, a četvero mladića iz Mladeži HDZ-a pored njega je pokušalo izvesti svojevrstan politički performans. Nekome se u vladajućoj stranci, eto, učinilo kao totalna fora da za vrijeme dok Grmoja govori kamere love kako dvojica mladića drže kutije s natpisima Grmojine laži, a još dvojica u njih ubacuju papiriće.

‘Sendvič? Sokić?’

I ispalo je fora. Jer ih Grmoja, za razliku od splitskih političara u ponedjeljak, nije ignorirao. Nakon izjave je došao do njih, govorivši kako se mora javiti Mladeži HDZ-a. Rukovao se sa svom četvoricom prilično zbunjenih “performera” raspitujući se kolika je dnevnica. “Sendvič? Sokić?”, zajedljivo i glasno je pitao Mostov zastupnik.

To su ovi nekako i otrpjeli, ali je onda Grmoja otišao korak dalje, zatraživši entuzijastično od okupljenih fotoreportera da ga slikaju s “HDZ-ovim sendvičarima”. Dečkima je to, očito, bilo previše, pa su krenuli u strateško povlačenje. “Evo ih, bježe sada! Ma dođite, nemojte bježati! Dođite, HDZ-ovi sendvičari”, vikao je za njima Grmoja.

Uzalud. I “sendvičari” i kutije s “Grmojinim lažima” su brzo nestale s poprišta događaja. A iako nije uspio dobiti željenu fotografiju s nepozvanim gostima, Mostov političar je, na kraju svega, usne razvukao u osmijeh. Kojeg, ne sumnjamo, neće skidati s lica neko vrijeme.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više