Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Mladi koji su se ugušili na dočeku u BiH imali su od 18 do 20 godina. Još se istražuje uzrok

Županija će proglasiti višednevni dan žalosti

01.01.2021., Posusje - Policija na ulazu u mjesto Tribistovo gdje je smrtno stradalo osam osoba. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
FOTO: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Četiri mladića i četiri djevojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo je od posljedica gušenja u mjestu Tribistovo nedaleko Posušja u novogodišnjoj noći, potvrdio je za medije ravnatelj policije Županije Zapadnohercegovačke Milan Galić.

Policijski službenici zajedno s dežurnim tužiteljem te županije obavili su očevid i druge istražne radnje. Po Galićevim riječima, još se ne može sa sigurnošću tvrditi je li njihovu smrt izazvao agregat.

Pronašli su ih susjedi

Po neslužbenim navodima djevojke i mladiće je najvjerojatnije ugušio plin iz agregata koji je napajao kuću električnom energijom. Njihova tijela će se prebaciti u Mostar gdje će se provesti obdukcija. Prvi su u kuću u Tribistovu ušli susjedi i u njoj zatekli osam beživotnih tijela.

“U susjednoj vikendici su također bile mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili kako nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju”, ispričao je Galić za Klix.ba.

Nije bilo preživjelih

Ravnatelj Galić demantirao je da je bilo preživjelih osoba, kao što je ranije izvijestio dio medija. Šest osoba je iz mjesta Rakitna kod Posušja a dvoje iz ove općine.

Premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Čović izrazio je sućut obiteljima preminulih djevojaka i mladića i najavio da će županija proglasiti višednevni dan žalosti.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više