Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Moglo bi biti zabavno. Njujorški tužitelj dobio dugo skrivane Trumpove porezne prijave

Vrhovni sud bio je odbio posljednji pokušaj bivšeg predsjednika da izbjegne nalog za otkrivanje svojih financija

US President Donald Trump listens to a speaker during the daily briefing on the novel coronavirus, which causes COVID-19, in the Brady Briefing Room of the White House on April 23, 2020, in Washington, DC. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
FOTO: AFP

Dugo skrivane porezne prijave bivšeg predsjednika Donalda Trumpa predane su uredu tužitelja u New Yorku, čime je okončana godinu dana duga pravna bitka za te dokumente.

Danny Frost, glasnogovornik tužitelja, potvrdio je u četvrtak da je prijave u ponedjeljak dostavila tvrtka Mazars USA koja je Trumpu vodila računovodstvo, nakon što je vrhovni sud odbio posljednji pokušaj bivšeg predsjednika da izbjegne nalog za otkrivanje svojih financija.

Nalog, kojim se traže porezne prijave iz posljednjih osam godina, dio je istrage koja se bavi sumnjivim isplatama dvjema ženama koje tvrde da su s Trumpom bile u ljubavnoj vezi.

‘Deset godina nije platio porez’

Tužitelj s Manhattana Cyrus Vance dao je naslutiti da bi istraga mogla obuhvatiti i moguća financijska kaznena djela povezana s Trumpovom tvrtkom. Trump je uporno tvrdio da nije učinio ništa protuzakonito i da je istraga politički motivirana.

Multimilijarder i nekretninski magnat nikada nije javno objavio svoje porezne prijave, unatoč pozivima da to učini otkad se 2015. kandidirao za predsjednika. Dnevni list The New York Times uspio je ishoditi neke prijave te je objavio da je Trump platio samo 750 dolara porezna u 2016. te 2017. godini i da nije platio poreze u deset od 15 prethodnih godina.

Trump je takve navode osporavao, piše agencija Reuters.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više