Politika & Kriminal

Monstrum je sada fizički OK, sutra bi trebao biti pušten iz bolnice

Nakon što Harald Kopitz da svoj iskaz, bit će odveden pred suca istrage

Prema novim informacijama koje je dobio HRT iz kruga bolnice, Harald Kopitz koji je jučer ubio svoje troje djece u zagrebačkom naselju Mlinovi, je stabilno. Austrijanac se i dalje nalazi na odjelu intenzivne njege, a sobu u kojoj se nalazi čuva policija, kako će biti sve do kraja liječenja.

Muškarac bi, očekuje se, KBC Sestre milosrdnice mogao napustiti već sutra, nakon čega slijeda daljnja procedura. Premda se jučer u nekim medijima pisalo kako je otac već dao svoj iskaz, prema informacijama kojima raspolaže HRT, on to još uvijek nije učinio. Nakon što Kopitz da svoj iskaz, bit će odveden pred suca istrage, a nakon toga je na potezu Županijsko državno odvjetništvo.

Ocu prijeti 50 godina zatvora

U bolnici su mu uzeti medicinski uzorci, a uzorke za svoj laboratorij uzimala je i policija, jer će se jedino takvi dokazi smatrati relevantnima kasnije na sudu. Tim uzorcima pokušat će se dokazati eventualna prisutnost psihofarmaka ili drugih supstanci u njegovoj krvi. O mogućnosti utjecaja psihofarmaka jučer je izvijestio ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić, koji je rekao da se provodi niz pretraga nad Kopitzem.

Moglo bi ga se teretiti za tri teška ubojstva, za koje kazna u Hrvatskoj može ići do maksimalnih 40 godina. Budući da se radi o višestrukom teškom ubojstvu, kazna bi mogla dosegnuti i do 50 godina zatvora, navedeno je jučer iz DORH-a.

24sata od izvora bliskih istrazi saznaju kako je dovršena obdukcija djece, no ona nije dovela do konačnog zaključka o uzroku smrti. Zatražene su dodatne toksikološke analize kako bi se utvrdilo je li smrt djece izazvana gušenjem ili trovanjem lijekovima.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu