Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Monstruozan napad u Maksimiru: 'Zapalili su me jer sam gay'

Muškarac je završio u bolnici s opekotinama II. stupnja

21.10.2020., Zagreb - Oko 20:20 policija je zaprimila dojavu o pronadjenom mrtvom tijelu u Oresju (Susedgrad). U stanu je osim mrtvog tijela pronadjen i tesko ozlijedjeni muskarac koji je takodjer ubrzo preminuo.

Photo: Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL/Ilustracija

U subotu su dva napadača, kraj Sokolske mogile u parku Maksimir, zapalila 50-godišnjeg muškarca, piše Jutarnji. Kako je gospodin ispričao policiji i Jutarnjem, muškarci su bili maskirani i prvo su ga tražili upaljač, a kada im je rekao da ga nema, pitali su ga što radi u Maksimiru.

“U subotu navečer sam se otišao prošetati maksimirskom šumom jer u nedjelju nisam radio. Živim blizu i često tamo odem uhvatiti zraka jer situacija s koronom nije bajna. Ušao sam na šetnicu i hodao prema kipu sokola. Prošao sam kraj jedne klupice na kojoj su bila dva muškarca. Jedan me upitao: ‘Imaš upaljač? Šta radiš? Koga čekaš? Kuda ti se žuri?'”, govori napadnuti muškarac.

Bacili su molotovljev koktel na njega?

Od straha im je, kaže, rekao da čeka prijatelja iako se išao samo prošetati. A onda je shvatio da gori. Bacili su na njega, vjeruje, molotovljev koktel, nakon čega mu se zapalila jakna.

“Nakon par koraka počeo sam gorjeti. Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti”, ispričao je za Jutarnji muškarac koji od šoka nije uspijevao skinuti jaknu. Srećom naišli su prolaznici koji su mu pomogli.

“Počeo sam vikati: ‘Upomoć! Gorim!’ U daljini su bili prolaznici. Od šoka nisam uspijevao skinuti zakopčanu jaknu koja se na meni rastapala 100 na sat. Vatra se proširila sve do vrata po ovratniku, nagorio mi je desni dio lica, čelo, opečen mi je vrat, lijeva šaka… Izgledam kao nakaza. Dotrčalo mi je u pomoć dvoje mladih, cura i dečko, koji su čuli da molim da se zove policija. Odvezli su me ubrzo u bolnicu”.

Opekotine II. stupnja

Hospitaliziran je s opekotinama II. stupnja u Klinici za traumatologiju. Za Jutarnji kaže kako mu policija ne vjeruje. Iz PU Zagrebačke samo su kratko priopćili da je u tijeku utvrđivanje okolnosti.

“Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim chatove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobitel bez kamere, tako da sam uvjeren da je u mom slučaju ipak riječ o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno prokužili moju seksualnu orijentaciju”, rekao je i dodao:

“Naime, imam 49 kilograma. Mršav sam jako, ali žilav. Živimo u 21. stoljeću i žalosno je što se događa. Gay jesam, ali to je moja osobna stvar. Prvenstveno sam čovjek koji pošteno 28 godina radi svoj posao u zagrebačkoj gradskoj tvrtki. Ne znam kako ću se ovakav vratiti na posao jer sam ruglo. U sekundi mi se promijenio život”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više