Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Moskva zabranila ulazak na svoj teritorij još nekim čelnicima Europske unije, kažu da su odgovorni za promicanje antiruske politike

Dodali su da je ta odluka odgovor na "apsurdnu politiku jednostranih restrikcija" Bruxellesa

Russian president Vladimir Putin (C) steps down the stairs from his airplane for the US - Russia summit with US President Joe Biden, on Geneva Airport Cointrin, on June 16, 2021. (Photo by ALESSANDRO DELLA VALLE / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Rusija je danas zabranila ulazak na svoj teritorij još nekolicini čelnika Europske unije, priopćila je u petak ruska diplomacija. Dodali su da je ta odluka odgovor na “apsurdnu politiku jednostranih restrikcija” Bruxellesa.

Rusija, međutim, nije otkrila o kolikom broju ljudi se radi niti je objavila njihova imena. “Ruska strana odlučila je proširiti recipročnu listu predstavnika iz članica EU i institucija kojima je zabranjen ulazak u Rusiji”, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova na svojoj internetskoj stranici.

Proširili listu i na neke europske privatne vojne tvrtke?

U priopćenju se navodi da je Rusija proširila crnu listu na neke europske privatne vojne tvrtke, neke pripadnike sigurnosnih službi, parlamentarce EU-a i druge dužnosnike koji su “osobno odgovorni za promicanje antiruske politike”.

Europska komisija nije za sada komentirala ovaj potez. Nota u kojoj rusko ministarstvo vanjskih poslova obavještava EU o ovom koraku upućena je uredu EU-a u Rusiji u skladu s redovitom procedurom.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu