Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Mostovcima ostao uključen mikrofon nakon kaosa u Saboru. Grmoja: 'Ovo smo jako loše napravili'

Mostovcima su zasmetale optužbe šefa SDP-a te su se Nino Raspudić i Miro Bulj ustali iz klupa i došli do Peđe Grbina

FOTO: Screenshot Sabor/YouTube

U Saboru je danas uoči glasanja o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izbio potpuni kaos. Glavnu ulogu imali su Mostovi zastupnici, koje su ostali saborski kolege u više navrata prozvali zbog stavova oko cijepljenja i optužili za skupljanje političkih poena svojom referendumskom inicijativom.

Jedan sukob umalo nije prerastao u fizički obračun. Šef SDP-a Peđa Grbin za Mostovce je rekao da “parazitiraju na smrti”. Grbin je ustvrdio kako je HDZ “svojom tvrdoglavošću” (misleći na njihovo odbijanje da odluke oko pandemije donosi Sabor) doveo do prosvjeda i Mostove referendumske inicijative.

“Ovim parazitima pružam ruku suradnje. Izađite za govornicu i pozovite građane da se cijepe, pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum. Sram vas bilo”, glasno je vikao Grbin, a Mostovci su oštro reagirali. Nikola Grmoja je Grbinu dobacio: “To reci Milanoviću kukavico jedna”, dok je Miro Bulj poručio: “Ti se srami, parazitu jedan.”

Mostovci okružili šefa SDP-a

Marija Selak Raspudić, koja je do tada već skupila tri opomene od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, oglušila se na njegova upozorenja da prestane pričati i počela vikati: “Iznesite me van. Reći da netko parazitira na nečijoj smrti je ispod svake razine”, počela je Selak Raspudić, a Jandroković joj je isključio mikrofon.

Njezin suprug i kolega iz Kluba zastupnika Nino Raspudić ustao se iz saborske klupe i došao do Grbina, a ubrzo mu se pridružio i Bulj. Šefu SDP-a su počeli nešto objašnjavati dok je Grbin ostao sjediti na svom mjestu. Ubrzo su se vratili na svoja mjesta uz dobacivanja Grbinu.

Nakon što se situacija napokon primirila Jandroković je nastavio sa sjednicom, a Mostovoj zastupnici je ostao uključen mikrofon te je u zatišju uhvaćen razgovor Marije Selak Raspudić i Nikole Grmoje. “Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe”, ustvrdio je Grmoja, a Selak Raspudić mu je kratko odgovorila: “Nismo.” Zatim ju je Jandroković zatražio da ugasi mikrofon.

‘Ulično ponašanje korona profitera’

Nakon cijele situacije iz SDP-a su se oglasili na Twitteru objavivši snimku obračuna između njihovog čelnika i Mostovaca. “Danas smo svjedočili sramotnom ponašanju zastupnika Mosta. Pokušaj fizičkog razračunavanja s političkim neistomišljenicima, čini se, nije im nepoznanica. Jadno i bijedno. Ovakvom uličnom ponašanju tih korona profitera i prodavača magle nije mjesto u Hrvatskom saboru”, poručili su.

Izmjene zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti na kraju su izglasane sa 77 glasova za i 27 protiv. Današnjom sjednicom završeno je jesensko zasjedanje Sabora i zastupnici sada idu na jednomjesečnu stanku.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više