Možda EU treba zabrinuti Lukašenkovo priznanje da je od Putina zatražio oružje, dok i dalje traju prosvjedi

Lukašenko nije precizirao koje je oružje tražio

ZADNJA IZMJENA: ruj 16, 2020
Foto: AFP

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko rekao je u srijedu da je tražio ruskog predsjednika Vladimira Putina da opskrbi Bjelorusiju oružjem dok se suočava s masovnim prosvjedima zbog spornih izbora. Govoreći ruskome ministru obrane Sergeju Šojguu za vrijeme razgovora u Minsku, Lukašenko je rekao: “Također sam pitao ruskog predsjednika za nekoliko novih tipova oružja”.

Nije precizirao koje je oružje tražio od Putina. “Možemo držati situaciju pod kontrolom ne samo u Bjelorusiji, nego i duž svojih granica”, dodao je Lukašenko prema državnoj novinskoj agenciji Belta.

Trenutno provode zajedničke vojne vježbe

Rusija i Bjelorusija trenutno zajedno provode vojne vježbe koje traju do kraja rujna. Lukašenko je rekao da bi dvije zemlje trebale planirati više vježbi takve vrste. Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994., također je rekao da bi se, nakon što Bjelorusija donese novi ustav, održali novi predsjednički izbori.

Komentare je izrekao dva dana nakon što ga je Putin primio na razgovore u crnomorskom ljetovalištu Sočiju gdje je ruski predsjednik Bjelorusiji dodijelio 1,5 milijardu dolara kredita.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program