Možda pratite skandalčić s Verom Čudinom; sad su joj makli dio o parenju čistih Hrvata s ovima bez pedigrea

Gospođa Čudina napisala je neobičnu kolumnu u Jutarnjem listu koja je u međuvremenu postala viralna

ZADNJA IZMJENA: stu 5, 2018
Foto: PIXSELL

Možda ste jučer, kao i mi, ostali malo zatečeni tekstom Vere Čudine u Jutarnjem, gospođe koja je na glasu kao vrsna vidovnjakinja.

U njemu je gospođa, za slučaj da ipak niste čitali, napisala nekoliko ludosti za koje nismo bili sigurni jesu li zezancija ili ozbiljan stav. Recimo, dio u kojem piše o Tuđmanovoj želji za “čistim hrvatskim pedigreom”, ljudima koje naziva “oni miješanih pasmina” te “parenju za vrijeme bivše Juge bez provjeravanja rodnog lista”, učinio nam se problematičnim.

Promptna reakcija

Danas smo, doduše, dobili odgovor na svoju dilemu – ne, gospođa Čudina se nije šalila. Jutarnji list je, nakon što je cijela stvar postala iznimno viralna, naime promptno reagirao. Uklonili su sporan dio. Doduše bez ikakve napomene ili objašnjenja, pa tako sada u tekstu objavljenom u online izadnju naprosto više nema ovog dijela:

“Dr. Franjo želio je izdvojiti čisti hrvatski pedigre, a zamjeriti mu mogu samo oni miješanih pasmina. To što smo se mi parili za vrijeme bivše Juge svatko sa svakim, ne provjeravajući rodni list, tko nam kriv. Seksualna nabrijanost je poput đavoljeg grotla gdje se ne pita za vjeru, nacionalnost i ostale nepodobnosti. Seks i krediti su usko grlo naše države.”

Više s weba
Ostanite uz telegramov program