Možda želite vidjeti kako Bandićev vozač, kojem je za smiješan novac dao kućice na Trgu, bježi od novinara

Gradonačelnik Bandić Krajininoj je tvrtki za 10.500 kuna dao da na Trg postavi 51 kućicu

ZADNJA IZMJENA: stu 15, 2019

Vozač zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Zdravko Krajina danas je naletio na novinara N1 televizije koji je iskoristio priliku kako bi mu postavio nekoliko pitanja vezanih uz aferu s kućicama na Trgu bana Jelačića. No, Krajina na pitanja nije želio odgovarati, a njegov bijeg od novinara prilično je zabavan.

Za slučaj da vam je priča promaknula, Bandić je Krajininoj tvrtki Eko sajam iznajmio javnu površinu za postavljanje 51 drvene kućice na Jelčićevom trgu na manifestaciji “Martin u Zagrebu” i to uz naknadu od 10.500 kuna. A Eko sajam je poslije 51 kućicu iznajmljivao po višestruko većoj cijeni i pritom na kraju, kako su doznali mediji, zaradio gotovo 240 tisuća kuna. Zgodan je i podatak da je Bandić samo u ovoj godini svom vozaču dao 318 štandova i 54 kućice po urnebesno niskim cijenama.

U tvrtki direktor, kod Bandića vozač

No, gospodin Krajina danas baš i nije htio razgovarati o tim temama. “Nemojte, molim vas pa ja sam šofer, a ne… “, samo je kratko dobacio novinaru koji mu je pokušavao postaviti neka konkretna pitanja o jeftinom najmu kućica na Trgu. Na komentar novinara kako je on ipak direktor tvrtke Eko sajam pa sigurno može pojasniti o čemu se radi, Krajina je opet pokušao pobjeći: “Ja vas molim da ne”. Iako se pokušao izvući na to da nema vremena, na pitanje je li se za posao izravno dogovorio s gradonačelnikom, Krajina je na kraju tek kazao: “Naravno da ne”.

 

Promijenio iskaz u aferi Agram

Inače, ime gospodina Krajine možda vam je poznato iz suđenja za aferu Agram, gdje je u dijelu suđenja za muljanje s putnim nalozima promijenio svoj iskaz iz istrage. U istrazi je, naime, USKOKU ispričao da je mesara Veljka Horvata i ugostitelja Josipa Katića službenim autom vozio na kolinje kod Bandićeve sestre u Grude, no onda je na suđenju tvrdio da ih je samo usput povezao.

Konkretno, rekao je kako je tada na službeni put vozio Ratimira Jurekovića, tadašnjeg višeg stručnog savjetnika pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba. Juretković je išao u Mostar pa se vozaču Krajani naprosto učinilo zgodnim povesti Horvata i Katića da pomognu na kolinju.

Tamo je, tvrdio je na suđenju, zatekao i gradonačelnika Bandića koji je, ispričao je na sudu, bio pomalo neugodno iznenađen što ih vidi. Rekao je i kako je Bandiću posebno problematično bilo to što su se dovezli službenim VW Touaregom. Naime, taj auto se inače koristio samo za prijevoz službenih delegacija.

Zdravka Grund
Telegram autor
1772 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program