Politika & Kriminal

Mučni detalji o životu žene ubijene kod Vukovara; suprug joj i ranije prijetio da će ju baciti u septičku jamu

Sin ubijene medijima je ispričao da su se osumnjičenog ubojice svi bojali

FOTO: PIXSELL/Dnevnik.hr Screenshot

Potraga za 46-godišnjom Anicom Builom iz Petrovaca kod Vukovara, čiji je nestanak prijavljen u srpnju, tragično je okončana. Policija ju je u srijedu 6. studenog pronašla mrtvu u septičkoj jami pored obiteljske kuće, a za ubojstvo osumnjičila njenog supruga 50-godišnjeg Zorana Builu, koji je odmah priveden, a danas i ispitan.

1. Nestanak je prijavila mama

Nestanak 46-godišnjakinje policiji je prijavila njena majka 29. srpnja koja je tada u prijavi navela kako se s kćeri mjesec dana nije čula ni telefonom. Policija je potom krenula u potragu, izvijestila sve policijske uprave, razgovarala s prijateljima i poznanicima te dobivala različite informacije. No, kako su danas izvijestili indicije su govorile da je zbog neriješenih obiteljskih odnosa otišla od kuće. Takve su informacije policiji davali i pojedini ukućani.

No, intenziviranjem potrage u posljednjih deset dana poklopile su se neke okolnosti koje su usmjeravale na kazneno djelo, a žrtva je na kraju pronađena 6. studenoga. Pretpostavlja se da su ubojicu otkrile SMS poruke koje je osumnjičenik slao na svoj mobitel kako bi zavarao policiju.

2. Ne zna se kad je točno ubijena

Tijelo Anice Buile pronađeno je omotano pokrivačima u septičkoj jami pored obiteljske kuće. Policija nije utvrdila točan datum ubojstva, ali zna da je posljednji put viđena živa 5. srpnja. Prema dosad dostupnim informacijama, s kojima je policija izašla u javnost, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba supružnika pri čemu je 50-godišnjak supruzi nožem zadao više raznih rana od kojih je preminula. Potom je njeno tijelo sakrio u septičku jamu.

3. I ranije joj je prijetio septičkom jamom

Jutarnji list, koji je objavio identitete žrtve i osumnjičenika, objavio je svjedočanstvo jednog od Aničina četiri sina. Dva sina, 46-godišnjakinja je imala iz prvog braka, a dva iz braka s osumnjičenikom. Jedan od sinova ispričao je da je posljednji put s majkom kontaktirao krajem lipnja, a da je očuh na pitanja o njoj uvijek imao izgovore. Stoga, kaže, nisu sumnjali na najgore.

Priča da su i sami pretraživali kuću, no da majku nisu našli. “Znam da sam tada policajcima rekao da smo sve pretražili i da jedino nismo pogledali u septičku. Strašno! A, onda kada smo doznali što je učinio s maminim tijelom sjetili smo se kako joj je u svađama, pokazujući u septičku, govorio: “Završit ćeš ti tamo unutra!”, priča mladić.

4. Sin tvrdi da ih je očuh tukao

Jedan od četvorice Aničinih sinova navodi i da se bojao očuha. Govori da ih je tukao, slao u krevet bez večere te bio nasilan. Imali su, ističe, vojni režim. Zbog nasilja i njegovog ponašanja on i njegov brat su se odselili u Ivankovo kod Aničinih roditelja.

Tvrdi da Anica nikada nije bježala iz kuće, kako se govorilo. Jedini put kad je otišla, navodi, bilo je kada ju je 2018. suprug prijavio za obiteljsko nasilje pa joj je izrečena zabrana prilaska. Zbog te je odluke, kaže, boravila kod roditelja, a on ju je vratio kući jer je strahovala za najmlađeg sina. Prije toga o tome se dogovorila sa suprugom. Danas govori da to nikada ne bi učinio da je znao što će se dogoditi. Susjede su, pak, za medije ispričale kako je Anica strahovala od supruga pa tako da ju je bilo strah popiti i čašu vode, a njezina majka navodno joj je govorila da se boji da će joj on nešto učiniti.

5. Privođenje i ispitivanje

Obitelj govori kako su Zorana Buila vidjeli kada ga je policija dovodila do septičke jame te da je bio potpuno hladan. Policija je, pak, danas pak i službeno priopćila kako 50-godišnjaka sumnjiči za ubojstvo supruge.

“Nad osumnjičenim 50-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje, isti je uhićen zbog kaznenog djela teškog ubojstva i uz kaznenu prijavu, nakon ispitivanja u policiji, predan pritvorskom nadzorniku“, naveli su. Nisu željeli otkriti je li priznao ubojstvo, a Dnevnik.hr je kasnije izvijestio kako je osumnjičenik poslijepodne ponovno priveden na ispitivanje.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu