Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

MUP objavio nove snimke napada na policajce; navijači ih gađali daskama i aparatima za gašenje požara

Na jednoj od snimki je vidljivo da su policijske službenike navijači okružili, a potom ih napali

FOTO: Screenshot/MUP RH

Ministarstvo unutarnjih poslova RH i policija na svom su YouTube kanalu objavili nekoliko snimki jučerašnjeg incidenta na autocesti A1, odnosno na odmorištu Desinac, gdje je došlo do sukoba navijača i policije, pri čemu je 35 ljudi ozlijeđeno. Među njima je prema posljednjim informacijama i četvero ranjenih vatrenim oružjem.

Na jednom video zapisu može se vidjeti kako su navijači okružili desetak policajaca te na njih bacali različite predmete, među kojima i aparate za gašenje požara. Policajci su neko vrijeme izbjegavali projektile, sve dok nisu bili prisiljeni uzmaknuti. Nakon toga, dvojica navijača donijela su odbačene vatrogasne aparate te policajce posuli pjenom. Na snimci se ne vidi trenutak kad su policajci pucali.

Na nekim video zapisima se vidi kako navijači trče, ali i da su koristile baklje i pirotehnička sredstva.

Što se dogodilo jučer?

Podsjetimo, na današnjoj je konferenciji za medije izvješteno kako je jučer konvoj vozila s navijačima iznenada zaustavljen kod odmorišta Desinec, te da su Torcidaši izašli iz vozila i napali policajce. Nakon što policijski službenici nisu mogli smiriti skupinu verbalnim upozorenjima i palicama, pucali su, kako su rekli u policiji, u znak poziva u pomoć. Tom prilikom nekoliko je hitaca ” “ispaljeno o betonsku ogradu” pa je, tvrde, “prilikom odbijanja metaka ozlijeđeno nekoliko osoba”.

Tijekom jučerašnjeg incidenta ukupno je ozlijeđeno 35 osoba od kojih su 15 bili navijači. Privedene su pak 43 osobe, među kojima je bio i jedan maloljetnik te 11 mlađih punoljetnika.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više