Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Muškarac koji je napao Ivoševića, pa bježao policiji 23 dana, ide u istražni zatvor zbog obiteljskog nasilja

Izvanbračnu suprugu je čupao za kosu, naguravao se s njom, razbio joj mobitel i vikao na nju, stoji u kaznenoj prijavi

Muškarca (24) koji je prijavljen da je početkom rujna napao splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića, a koji je osumnjičen i zbog nasilja u obitelji, u srijedu je ispitao sudac istrage. Odredio mu jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se na splitskom Županijskom sudu.

Nakon 23 dana bijega policija ga je uhitila u ponedjeljak i privela u postaju gdje je nad njim obavljeno kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni 24-godišnjak je uz kaznenu prijavu u utorak ujutro predan pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage ga je saslušao tek jutros.

On nije saslušan samo vezano za okolnosti prijetnje dogradonačelniku već prvenstveno zbog nasilja u obitelji. Istražni zatvor određen mu je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Čupao kosu, vikao, razbio mobitel

U kaznenoj prijavi se navodi kako je od svibnja do rujna ove godine protivno Zakonu o zaštiti nasilja u obitelji svoju izvanbračnu suprugu učestalo čupao za kosu, naguravao se s njom, razbio joj mobitel i vikao na nju zaprijetivši joj.

Uz kaznenu prijavu zbog nasilja u obitelji i prijetnje prema bliskoj osobi prijavljen je i zbog prijetnje dogradonačelniku Ivoševiću. Incident s dogradonačelnikom se dogodio 3. rujna oko 16 sati na Kruševića gumnu, u središtu Splita, gdje je 24-godišnjak šakom u glavu udario Ivoševića nakon čega se dao u bijeg.

Dogradonačelnik je nakon toga otišao u bolnicu gdje su mu utvrdili lakše tjelesne ozljede te je sve prijavio policiji. Nakon incidenta je objavio da je u toj situaciji reagirao na obiteljsko nasilje u susjedstvu s obzirom na to da je čuo kako žena koja je živjela s 24-godišnjakom viče.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više