N1 piše da su Todorićevi odvjetnici Knighthead fond prijavili Amerikancima i FBI-ju

Trebali bi preispitati ulogu ovoga fonda oko roll up kreditiranja Agrokora

ZADNJA IZMJENA: velj 28, 2018
Foto: Nova TV screenshot

N1 je objavio kako je odvjetnički tim Ivice Todorića zatražio od FBI-ja i američkog pravosuđa da istraži ulogu Knighthead fonda oko roll up modela kreditiranja Agrokora. Radi se o fondu koji je vlasnik Agrokorovih obveznica.

Ekonomski analitičar Damir Novotny za N1 je prokomentirao ove tužbe na inozemnim sudovima i, kako kaže, ukoliko ne bude postignuta nagodba, moglo bi doći do eskalacije tužbi.

Kaže kako bi se moglo bi dogoditi da će se morati vratiti novac koji je Knighthead angažirao što ne bi bilo dobro za Agrokor. “Ako se pokrene proces pred američkim pravosuđem, i ako se utvrdi da nije bio u skladu s njihovim zakonima, to može imati katastrofalne posljedice za ovaj proces”, kazao je.

Pisao o ulozi Knighthead fonda

Todorić je ranije podnio prijedlog za ocjenu ustavnoti tzv. Zakona o Agrokoru Ustavnom sudu, a o tome se obratio i Europskoj komisiji. Podnio je i kaznene prijave protiv, sada već bivšeg, povjerenika Agrokora Ante Ramljaka, suosnivača i supredsjedatelja Uprave Knighthead Capital Thomasa Wagnera i ministrice Martine Dalić.

No, ovo je prvi put da se njegov pravni tim obratio američkom pravosuđu u vezi uloge Knighthead fonda o kojem je ranije pisao kako je najveći dobitnik Lex Agrokora, jer mu taj zakon omogućuje visok profit u kratkom vremenskom razdoblju, dok će drugi vjerovnici morati otpisati znatan dio svojih potraživanja.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program