Boeing se zapalio na aerodromu u Las Vegasu, snimke su dramatične

Polijetanje zrakoplova prekinuto je nedugo prije izbijanja požara

ZADNJA IZMJENA: ruj 9, 2015
Foto: AFP

Zrakoplov British Airwaysa zapalio se u zračnoj luci u Las Vegasu nakon što je pretrpio ono što je pilot opisao kao “katastrofalno otkazivanje” lijevog motora. Zrakoplov, Boeing 777 koji je putovao iz američkog grada McCarrana u londonsku zračnu luku Gatwick, viđen je kako gori u području trupa s velikim količinama dima, piše Guardian.

https://twitter.com/Bradley_Hampton/status/641389824507670528

Službenici kažu da je 14 osoba odvedeno u bolnicu Sunrise na liječenje manjih ozljeda, uključujući posjekotine i modrice, većinom posljedice spuštanja niz tobogan na napuhavanje. Svih 159 putnika i 13 članova posade evakuirano je, a vatru je brzo ugasilo oko 50 vatrogasaca. “Svi su putnici evakuirani brzo i sigurno te su autobusima prevezeni do terminala”, rekla je glasnogovornica aerodroma.

Snimke požara preplavile su društvene mreže

https://www.youtube.com/watch?v=WZ_WLZFjV18

“Ne može izraziti dovoljnu zahvalnost posadi hitne intervencije kao i posadi British Airwaysa”, izjavila je glasnogovornica i dodala kako incident istražuje Nacionalni odbor za sigurnost prometa.

Polijetanje zrakoplova prekinuto je nedugo prije izbijanja požara. Savezna administracija za zrakoplovstvo (FAA) kaže da se lijevi motor Boeinga 777 zapalio. Dramatične snimke leta BA2276 podijeljene su na društvenim mrežama od strane putnika koji su se našli u zračnoj luci oko 8 kilometara južno od Las Vegasa.

Putnici su paničarili ali su dočekali pilota s pljeskom

U avionu je bio i reporter Guardiana koji je tvitao o evakuaciji. “Upravo sam evakuiran iz zrakoplova British Airwaysa u zračnoj luci u Las Vegasu nakon što se zapalio motor. Mislim da nitko nije ozlijeđen”, napisao je.

“Spavao sam kad je avion počeo uzlijetati. Naglo je zaustavljen. Miris dima. Najprije su nam rekli da ostanemo sjediti, onda su počeli evakuaciju. Otvorili su stražnja vrata i spustili tobogan te im je počeo ulaziti u avion i ljudi su počeli juriti prema naprijed. Puno panike”, napisao je reporter. Pilot je poslije došao popričati s putnicima u zgradu aerodroma te je dočekan s velikim pljeskom.

Jelena Tešija
Telegram autor
639 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program