Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Otkriveni su zaista jezivi detalji teške nesreće tri kamiona na autocesti A1

Zbog prepriječenih kamiona preko kolnika promet je obustavljen

09.09.2015., Karlovac - U sudaru tri kamiona na autocesti A1 na vijaduktu Dreznik u smjeru Zagreba smrtno je stradala jedna osoba, a jedna je ozlijedjena. Zbog prometne nesrece za sav promet zatvorena je bila dionica autoceste od cvora Novigrad do Karlovca.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Jedan je vozač poginuo, a jedan je teško ozlijeđen u sudaru tri kamiona koji se u utorak navečer dogodio na vijaduktu Drežnik na autocesti A1 kod Karlovca, a promet autocestom od čvora Karlovac do čvora Novigrad u potpunom je prekidu gotovo osam sati.

Promet tom dionicom u prekidu je od 23,40 sati, budući da je očevid trajao dugo, a vatrogasci i cestari nakon uklanjanja tri kamiona moraju ukloniti još mnoštvo zaostalih predmeta te čiste kolnik od ulja da bi se oko 9 sati mogao pustiti na siguran način, doznaje se u karlovačkom Centru 192.

Do tijela poginulog došli tek oko 4 ujutro

Unatoč očevidu, uzrok nesreće znat će se tek nakon dodatnih dokaznih radnji, rekla je Hini županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

Za sada se zna tek da su se sudarila tri kamiona, jedan daruvarskih i dva slavonskobrodskih registracija, a o silini sudara govori podatak da dva kamiona više nisu u voznom stanju, te da su vatrogasci do tijela poginulog vozača došli tek noćas oko četiri sata.

Strašni detalji nesreće

Kako saznaje kaportal, vozač se zaustavio kako bi promijenio gumu, dok je iza njega stao i drugi kamiondžija, da eventualno pomogne kolegi u nevolji. Na oba je, međutim, naletio treći kamion i uzrokovao tešku prometnu nesreću s tragičnim posljedicama. Jedan je od vozača poginuo, dok je jedan teško ozlijeđen. Najviše sreće je imao vozač koji je u silovitom naletu prošao bez ozljeda.

U karlovačkoj bolnici se od primarijusa Nedjeljka Strikića doznaje da ozlijeđeni vozač kamiona ima teške ozljede, ali da je izvan životne opasnosti, s dobrim prognozama za oporavak.

Promet se s autoceste usmjerava kroz Karlovac državnom cestom D3, odnosno kod čvora Novigrad prema Karlovcu. Vozačima je ta prometnica poznata pod nazivom “stara riječka cesta”.

Smrskana kabina kamiona
Smrskana kabina kamiona PIXSELL/PIXSELL

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više