Na fotografiji je dvoje zaraženih i jedna osoba u samoizolaciji. Četvrti ima slogan Sigurna Hrvatska

Nakon što je potvrđeno da je Ivanišević zaražen, Plenković je ponovno odbio otići u samoizolaciju

ZADNJA IZMJENA: lip 26, 2020
Foto: Mario Cuzic/HTS
Što se upravo događa s koronavirusom:

Premijer Andrej Plenković maloprije je na press konferenciji potvrdio da neće otići u samoizolaciju. To pitanje ponovno se otvorilo nakon što je Goran Ivanišević, nakon trećeg testiranja, danas dobio potvrdu da je pozitivan na koronavirus.

Plenković je bio u kontaktu i s njim, kao i s Novakom Đokovićem, koji je prije tri dana objavio da je pozitivan na koronavirus.

Kako se širila zaraza u Zadru?

Poznato je da je zaraza na turniru u Zadru krenula najvjerojatnije od bugarskog tenisača Grigora Dimitrova. Nakon njega sudionici turnira su redom testirani. Pozitivne rezultate dobili su i hrvatski reprezentativac Borna Ćorić i srpski tenisač Viktor Troicki, kao i Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova. Pozitivni su, dakle, i Đoković i Ivanišević.

Osim što je nekoliko trenutaka bio i kontaktu s Đokovićem, premijer Plenković, kako se može vidjeti na službenim fotografijama, kontaktirao je i s Ivaniševićem, kao direktorom turnira. S njim se nije rukovao, no tijekom službenog fotografiranja bili su udaljeni puno manje nego što to preporučuju epidemiolozi.

Što na sve kažu epidemiolozi?

U samoizolaciju je u međuvremenu otišla i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, koja je također na fotografiji uz Đokovića, Ivaniševića i Plenkovića. Plenković još uvijek odbija to učiniti, a ljudi iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite, uključujući i ministra zdravstva Vilija Beroša objašnjavaju kako se u njegovom slučaju nije radilo o kontaktu putem kojeg bi koronavirus mogao biti prenesen sa zaražene osobe.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1879 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program