Politika & Kriminal

Na hitnu zbog korone primljena i dva gospodina koja su u subotu bila na prosvjedu. Jedan je na respiratoru

Primljeni su u KB Dubrava. Očekivano, obojica nisu cijepljena

20.11.2021., Zagreb - Gradjanska udruga "Inicijativa prava i slobode" organizirala je prosvjed protiv COVID potvrda pod nazivom "ZAjedno za Slobodu" koji je krenuo s lokacije Trga Francuske Republike i krece se prema Trgu bana Josipa Jelacica.
FOTO: PIXSELL

U Hrvatskoj je danas zabilježen rekordan broj smrti u ovom valu epidemije – preminulo je 75 osoba. Imamo 5460 novozaraženih, a na bolničkom liječenju je 2496 osoba, a od toga su na respiratoru 325 pacijenta.

Među hospitaliziranima su i dvije osobe koje su u subotu na glavnom zagrebačkom trgu sudjelovale na prosvjedu protiv covid potvrda i epidemioloških mjera, javlja Dnevnik.hr. Dvojica prosvjednika, nakon što su se zarazili, pomoć su potražili u KB-u Dubrava.

Na hitni odjel covid odjela bolnice dva muškarca, jedan u 30-im godinama, a drugi u 50-im, jučer su došli s ostalim hitnim pacijentima. Jedan od njih pušten je na kućnu njegu nakon pregleda dok je drugi muškarac zadržan i trenutno se nalazi na respiratoru, potvrdili su iz KB Dubrava za Dnevnik.hr.

Nisu bili cijepljeni

Niti jedan od muškaraca nije bio cijepljen, a iz bolnice su potvrdili da su muškarci sami liječnicima rekli da su sudjelovali na subotnjem prosvjedu.

Čelnik Kriznog stožera KB Dubrava Bruno Baršić Indexu je također potvrdio da je na respiratoru muškarac koji je u subotu bio na Trgu bana Jelačića. “Ovaj tren u intenzivnoj imamo 31 osobu, od toga je njih 28 na respiratoru, a na odjelu 158. Jučer nam je umrlo osam pacijenata. Jedna od osoba koja je završila na respiratoru je bila na subotnjem prosvjedu, tako je rekao našem osoblju u intenzivnoj”, rekao je Baršić.

Istaknuo je kako su prije tjedan dana imali 144 pacijenata na odjelu, a 29 u intenzivnoj. “Nama se krivulja minimalno izravnala, nemamo više onakav rast hospitaliziranih, izgleda kao da smo prošli vrhunac, ali moramo biti oprezni zbog ovih prosvjeda. Toga se svi bojimo”, naglasio je Baršić i napomenuo kako je potrebno proći sedam do deset dana od trenutka zaraze da bude potrebno potražiti liječničku pomoć u bolnici. Baršić smatra da će se pravi broj zaraženih tijekom prosvjeda vidjeti idući tjedan.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu