Politika & Kriminal

Na Kosovu jutros mirno, nema nereda ni barikada na ulicama. Ustrijeljeni muškarac izvan životne opasnosti

U jučerašnjim neredima ozlijeđeno je desetak ljudi

A man walks past the monument of late Serbian Duke Lazar, who was was killed in the Battle of Kosovo in June 1389, in the northern part of the divided city of Mitrovica on October 6, 2019. - Kosovo went to the polls on October 6, 2019 in an election that could usher in new leadership at a time when stalled talks with former war foe Serbia are a source of instability in Europe. (Photo by Vladimir Zivojinovic / AFP)
FOTO: AFP

Nakon jučerašnjih nereda na Kosovu, točnije na području Sjeverne Mitrovice i Zvečana, jutros se situacija smirila, a uklonjene su i barikade koje su bile postavljene na lokalnim cestama, javlja N1.

Jučer je objavljeno da je u nemirima ozlijeđeno desetak osoba od kojih je dvoje završio u bolnici. Jedan od hospitaliziranih ljudi imao je tešku ozljedu od metka. Taj je čovjek i dalje u teškom stanju i leži na intenzivnoj, piše N1, ali nalazi se izvan životne opasanosti.

Policija vs građani

Podsjetimo, građani Mitrovice i Zvečana na ulice su izašli nakon što je policija tijekom jutra upala u ljekarne i prodavaonice. Iz policije su isticali kako je riječ o akciji protiv krijumčara, dok su građani akciju gledali kao pritisak na Srbe koji ondje žive.

Ministar unutarnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja uvjeravao je da akcija nije bila usmjerena protiv bilo koje nacionalnosti, već protiv kriminalaca koji su krijumčarili ilegalnu robu na teritoriji Kosova.

Nakon smirivanja nereda u Raški se jučer pojavio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Istaknuo je kako će uložiti napore da na tom području sačuva mir te je poručio Srbima s Kosova da zaštite svoj narod i da će biti uz njih ako krene nasilje.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu