Vladajući se ne mogu dogovoriti oko šefa HRT-a, pa HDZ drugim putem pokušava progurati svog kandidata

HDZ za kandidata želi Kazimira Bačića, a Most Blagu Markotu

ZADNJA IZMJENA: velj. 17, 2017
Foto: PIXSELL

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije predložio je Hrvatskom saboru da za glavnog ravnatelja HRT-a na mandat od pet godina imenuje Kazimira Bačića, nekadašnjeg šefa HRT-ove tehnologije.

No, vladajući očito nisu postigli konsenzus po tom pitanju; HDZ je svoj glas dao Kazimiru Bačiću, a Most smatra kako je za poziciju glavnog ravnatelja HRT-a najbolji aktualni v.d. te funkcije Blago Markota.

Uskoro ističe rok

Za Bačića je ruku diglo šest članova Odbora iz redova HDZ-a i partnera, protiv je bio Mostov Hrvoje Runtić, a suzdržana trojica SDP-ovaca. Saboru za imenovanje treba većina glasova svih zastupnika, dakle 76.

Ukoliko ravnatelj HRT-a danas ne bude izabran, vjerojatno će propasti natječaj za izbor ravnatelja. Točnije, isteći će rok od 45 dana koliko zastupnici imaju za odabir ravnatelja HRT-a. Naime, Sabor idući tjedan ne zasjeda, sjednica je zakazana tek za 1. ožujka, a tada ističe i rok za izbor novog ravnatelja.

Kako javlja novinarka N1 Nikolina Zavišić, HDZ prikuplja glasove za ravnatelja HRT-a, a manjine su blizu da podrže njihov prijedlog. No, za potrebnih 76, uz manjine, trebat će im glasovi još nekih zastupnika

Tajana Vlašić
Telegram autor
3050 članaka Više o autoru